Ulkomaat

Kuneliuksen ura näytti jo päättyneen – jatkaakin pelaamista Sveitsissä

23.05.
2019
Ulkomaat

Jaska Kuneliuksen ura jatkuu sittenkin. Arkistokuva: salibandy.fi

Puolustaja Jaska Kunelius, 33, ehti jo uumoilla puolivälierien jälkeen, että pelaajaura salibandyssa on ohi, mutta uusi käänne sai miehen jatkamaan huipputasolla. Se uusi käänne oli Sveitsin liigan Ad Astra Sarnen.

Puolivälierien jälkeen Kunelius puhui haastattelussa lopettamisen vaikeudesta ja pitkään kypsyneistä ajatuksista sen suhteen. Oikeastaan hän sanoi tarkemmin ottaen, että ura Happeessa ja Salibandyliigassa on ohi.

Joka tapauksessa uran jatkuminen näytti epätodennäköiseltä, ja Kunelius avasi omassa blogissaan uransa jatkoa seuraavasti:

– Tästä syystä olen erittäin innoissani siitä, että pääsen mukaan NLA-liigaan nousseen Ad Astra Sarnenin joukkueeseen pelaajaksi ja juniorivalmentajaksi. Homma vaati paljon järjestelyjä ja rohkeutta, mutta päätös on nyt tehty. Jätän siis työni hetkeksi ja edessä on muutto Sveitsiin. Näen mahdollisuuden kehittää kielitaitoani, pelata vielä vuoden vähemmän stressaavalla työkuormalla ja nähdä elämää aivan uudesta näkökulmasta. Kyseessä ei ole ”jäähdyttely”, sillä sitä en osaa. Treenaan vähintään samalla innolla kuin aina ennenkin ja pyrin olemaan joukkueelle hyödyksi juuri sillä tavalla kuin he tarvitsevat.

– Samalla voin käyttää koulutustani ja kokemustani ja aloittaa mahdollisen valmentajapolun uudessa ympäristössä. Kyseessä ei ole myöskään roikkuminen siinä, että en uskaltaisi lopettaa. Tämä on yksi, ehkä se viimeinen salibandyn parissa toteuttamatta jäänyt unelma, ja olen kiitollinen, että saan kokea vielä tämän urani aikana.

Puolustajan ura jatkuu siis Sveitsissä liigapelaajana sekä juniorivalmentajana. Suomessa Kunelius ehti pelata yli 350 ligapeliä Happeessa ja hän saavutti yhden SM-kullan lisäksi kaksi hopeaa sekä yhden pronssin.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen