Juniorit

Ruotsi tyrmäsi Suomen pronssipeliin – hölmö punainen kortti erätauolla

12.05.
2019
Juniorit

Ruotsi ei jättänyt Suomelle mahdollisuuksia välierässä. Kuva: IFF.

Kanadassa pelattavissa U19 MM-kilpailuissa oli lauantaina välierien aika. Suomi kohtasi omassa välierässään Ruotsin ja kärsi 8-2 -tappion. Näin ollen Suomi pelaa Halifaxissa sunnuntaina pronssista.

Ottelun avauserä oli Ruotsin. Jo 25 sekunnin kohdalla Victor Wettergren vei sinikeltaiset johtoon. Emil Ruud onnistui reipas seitsemän minuuttia myöhemmin Filip Samuelssonin oivaltavasta syötöstä. Erän viimeisellä minuutilla Ruud toimi syöttäjänä, kun hän löysi maalin edestä Malte Lundmarkin, joka puolestaan viimeisteli Ruotsin kolmannen osuman.

Erätauon ollessa lopuillaan suomalaispelaajat ottivat viimeisiä valmistavia spurtteja kentän puolelta toiselle. Kolmen pelaavan kentällisen ulkopuolella avauserässä ollut Jasper Juuti tönäisi juostessaan yhden puolessa kentässä seisoskelleen ruotsalaispelaajan kumoon. Tuomarit keskustelivat tovin ja näyttivät Juutille punaista korttia. Viiden minuutin jäähyä meni istumaan Niklas Kuisma.

Ruotsi onnistui vitosen aikana kertaalleen ja johti jo 4-0. Vaikeaa oli loppueränkin aikana ja Lundmarkin illan toinen maali erän loppupuolella lisäsi johdon jo viiteen maaliin. Erän loppupuolella maalivahti Oskar Sillanpää sai kovan iskun päähänsä, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä.

Kolmannen erän alkuun Ruotsi osui nopeasti kahdesti. Jo viitisentoista minuuttia ennen loppua Suomi otti maalivahdin pois, mutta kavennuksen sijaan Ruotsi latasi 8-0 -osuman tyhjään rysään. Erän lopussa Suomi onnistui kaventamaan kahdesti Samuli Huppusen ja Riku Hakasen toimesta, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

Ruotsin tehokkaimmat ottelussa olivat kolme maalia tehnyt Wettergren ja pistein 1+2 onnistunut Ruud.

Päivän toisessa välieräottelussa Tshekki kaatoi Sveitsin maalein 9-4. Näin ollen Suomi kohtaa MM-pronssiottelussa Sveitsin, jonka se kaatoi jo alkusarjassa. Ruotsi puolestaan pelaa Tshekkiä vastaan. Alkusarjan keskinäisessä kohtaamisessa Tshekki oli Ruotsia etevämpi.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila