SB-Pro Suomen mestaruuteen – Jaana Lirkki iski jatkoaikaratkaisun

SB-Pro on naisten Salibandyliigan mestari toisena keväänä putkeen. Kuva: Juhani Järvenpää

SB-Pro ja PSS kohtasivat lauantaina naisten Salibandyliigan viidennessä finaalissa Nurmijärvellä. Ottelu ratkesi jatkoajalla, kun Jaana Lirkki iski ilmasta SB-Pron voittomaalin ajassa 66.21.

SB-Pro aloitti ottelun hurjalla temmolla ja paineella. Ensimmäisellä kympillä Pro osui kahdesti Karoliina Kujalan ja Emmi Lindhin toimesta. Kujala laittoi pallon verkkoon maalin edestä, ja Lindh maalasi tarkalla kudilla. Kotijoukkueen kolmas maali oli upeaa katsottavaa. Meri-Helmi Höynälä tarjoili ”läyttysyötön” takatolpalle, josta Laura Hietamäki iski pallon ilmasta verkkoon.

Avauserä oli vahvasti kotijoukkueen hallussa, ja se antoi erittäin vahvan pallollisen sekä pallottoman paineen läpi erän.

Toinen erä oli tasaisempi, ja peli aaltoili enemmän. PSS iski yhden komean osuman, kun Noona Björkman ohjasi pallon ilmasta Sanni Kolille maalin eteen, joka viimeisteli kavennusosuman ajassa 26.19. Kolmoserään mentiin lukemissa 3-1.

PSS tuli kolmanteen erään hurjalla draivilla ja korkealla prässillä. Kristiina Järvinen laukoi porvoolaiset maalin päähän ajassa 44.03. Vain 44 sekuntia myöhemmin Fanny Holmberg viimeisteli loistosyötöstä vieraiden 3-3-tasoituksen. Kolmas erä oli vierasjoukkueelta vahva esitys ja jatkoajalle mentiin lukemissa 3-3.

Kotiyleisön riemuksi Jaana Lirkki iski ilmasta voittomaalin ajassa 66.21 Anu Raatevaaran syötöstä. SB-Pro vei mestaruuden viemällä sarjan voitoin 4-1.