Ulkomaat

Suomalaispakki palaa jo toistamiseen Sveitsiin – tällä kertaa Verbanon riveihin

23.05.
2019
Ulkomaat

Mikael Lax jättää EräViikingit. Kuva: Juha Käenmäki.

Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Verbano Unihockey Gordola on hankkinut suomalaispuolustaja Mikael Laxin riveihinsä.

Varsin meritoitunut Lax, 30, edusti kahden edellisen kauden ajan EräViikinkejä. Lax on pelannut Salibandyliigassa TPS:n SSV:n ja EräViikinkien nutuissa yhteensä 207 runkosarjan ottelua ja tehnyt niissä 164 tehopistettä. Playoffeja hän on tahkonnut 69 ottelun verran ja tehnyt niissä 57 pistettä. Palkintokaapista löytyy kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-pronssia. Maaotteluita Laxilla on vyöllään 45 kappaletta.

Edessä on nyt paluu alppimaahan, sillä Lax on urallaan jo kahdesti aiemmin pelannut myös Sveitsissä. Kaudet 2011-13 hän pelasi NLA-seura HC Rychenberg Winterthurissa ja kaudella 2016-17 hän edusti Floorball Thurgauta NLB:ssä.

Verbanossa pelaa muista suomalaispelaajista ensi kaudella varmuudella ainakin jo pidempään seuraa edustanut Jarmo Eskelinen.

Verbanon uutinen aiheesta

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila