Juniorit

Suomi lohkovoittoon puhtaalla pelillä – Ruotsi vastaan jo MM-välierässä

10.05.
2019
Juniorit

Suomi ei hävinnyt alkulohkossa peliäkään. Kuva: IFF.

Kanadan Halifaxissa pelattavissa U19 MM-kilpailuissa Suomi voitti alkusarjansa viimeisessä ottelussa Latvian maalein 9-2.

Ottelun avauserä ehti vanhentua vain kaksi minuuttia ja 29 sekuntia, kun Markus Salmi neppasi pallon näyttävästi rystyllä Latvian verkkoon. Seuraavaa osumaa saatiin odotella aina erän loppupuolelle saakka, kunnes Jere Mattila onnistui lisäämään Suomen johdon kahteen maaliin.

Jobinpostia joukkue sai erän lopussa, kun Joakim Lund sai iskun päänsä seutuville, eikä pystynyt jatkamaan peliä. Lund kuitenkin palasi askiin toisessa erässä. Kaikkiaan avauserä oli melko vauhdikasta ja kontrolloimatonta salibandya, jossa maalintekopaikat olivat kuitenkin melko selvästi sinivalkoisten hyväksi.

Toisessa erässä Konsta Haukkalan ja Joakim Lundin osumilla Suomi siirtyi jo 4-0 -johtoon. Latvia hiipi kuitenkin kahden maalin päähän. Jälkimmäinen osumista syntyi varsin tyylikkäällä rangaistuslaukauksella. Jani Rauhala ja Markus Salmi kuitenkin kuittasivat osumillaan sinivalkoiset jälleen neljän osuman etumatkalle päätöserään lähdettäessä.

Kolmannessa erässä Suomi onnistui vielä kolmesti napaten seitsemän maalin voiton. Maalintekijöinä toimivat Eetu Manninen, Tuukka Haudanlampi ja Joakim Lund. Lund nakutteli Suomelta kovimmat tehot 2+2. Haudanlampi onnistui pistein 1+2.

Voiton myötä Suomi voitti lohkonsa puhtaalla pelillä. Toisessa lohkossa voittoon ylsi Tshekki, joten sinivalkoiset kohtaavat Ruotsin jo MM-välierässä lauantaina.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila