Liigat

Teemu Suomalainen siirtyy NLB:hen tippuneeseen Kloteniin

17.05.
2019
Liigat

Teemu Suomalaisen (#72) pelit jatkuvat ulkomailla. Kuva: Esa Takalo.

Kooveeta menneellä kaudella edustanut Teemu Suomalainen pelaa tulevan sesongin Kloten-Dietlikon Jetsissä. Sveitsiläisseura tippui keväällä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle NLB:hen.

Suomalainen, 25, oli kuluneella kaudella Salibandyliigasta tippuneen Kooveen toiseksi paras pistemies tehoin 12+12=24. Kaikkiaan viidellä kaudella Suomen liigassa pelanneella Suomalaisella on tilillään 99 ottelua, joissa hän on tehnyt 65 tehopistettä. Playoffeja hän on pelannut 10 ottelun verran ja tehnyt niissä seitsemän pistettä.

Liigaurallaan Suomalainen on Kooveen lisäksi edustanut Oilersia liigassa. Suomalaisen palkintokaapista löytyy myös SM-hopea Oilersin paidasta kaudelta 2016-17.

– Teemu on tehnyt selväksi, että hän haluaa auttaa meitä voittamaan vaikeudet NLB:ssä. Hän on valmis haasteeseen ja tulee olemaan avainpelaajiamme tällä kaudella todistettuaan sen menneen kauden lähes piste per peli -tahdilla Suomen liigassa, Klotenin urheilujohtaja Sascha Brendler kommentoi.

Suomalainen liittyy joukkueeseen heinääkuun puolivälissä. Hän itse odottaa jo innolla uutta haastetta.

– Olen onnellinen liittyessäni Jetsiin. Ajatus ulkomailla pelaamisesta on noussut aika usein ja nyt kaikki yksityiskohdat olivat sopivia muutokselle. Olen kuullut Jetsin organisaatiosta hyvää ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen. Kaiken kaikkiaan en malta odottaa uuden kauden alkua, Suomalainen hehkutti.

Unihockey.ch:n uutinen

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila