Juniorit

Tshekki teki salibandyhistoriaa – ensimmäinen maailmanmestaruus irtosi komealla voitolla

13.05.
2019
Juniorit

Tshekki juhlii salibandyn U19-poikien maailmanmestaruutta. Kuva: IFF

Tshekki ja Ruotsi mittasivat toisaan sunnuntaina salibandyn poikien U19-ikäluokan MM-finaalissa Kanadan Halifaxissa. Tshekki voitti maailmanmestaruuden kaatamalla Ruotsin lukemin 8-2!

Avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Jonas Kreysa vei ensin Tshekin johtoon siirretyn rangaistuksen aikana, ja viisi minuuttia myöhemmin Tshekki tehtaili komean alivoimamaalin, jonka päättäjänä toimi Josef Juha. Alivoimamaalista ei kulunut kauaakaan, kun Filip Langer taiteili yhden kisojen hienoimmista osumista.

Kolmoserään Ruotsi sai hyvän startin, kun Filip Eriksson kavensi. Tshekin Daniel Eremiaksen ja Ruotsin Victor Wettergrenin osumien myötä peli oli 4-2 viimeiselle kympille mentäessä. Tshekin viidennen osuman naulasi Matyas Sindler ja kyseessä oli jälleen komea soolosuoritus.

Ruotsi haki loppua kohden maalia ilman maalivahtia, ja Tshekki löi viimeiset naulat ruotsalaisten arkkuun. Tshekin tehopelaajia olivat Langer (2+1), Juha (2+0), Patrik Sebek (1+1), ja Martin Rezak (0+2). Tuloksesta huolimatta ottelu ei ollut läpihuutojuttu, sillä Tshekin maalivahti pysäytti 29 kutia siinä missä Ruotsin maalivahdille kertyi vain kahdeksan torjuntaa.

Tshekille maailmanmestaruus oli ensimmäinen salibandyn saralla myös miesten, naisten ja tyttöjen sarjat huomioiden.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen