Yksi kaikkien aikojen tehopelaajista jatkaa lakeuksilla – Sami Koskelle 2+1-vuotinen sopimus

Sami Koski jatkaa mittavaa uraansa SPV:ssä. Kuva: Juha Käenmäki

Sami Koski jatkaa mittavaa uraansa SPV:ssä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV julkaisi keskiviikkona merkittävän jatkosopimuksen. Sami Koski, 33, jatkaa pohjalaisten paidassa ainakin kaksi seuraavaa kautta (sopimus 2+1).

HS:n mukaan salibandyn Patrik Laineenakin nykyisin tunnettu Koski on iskenyt liigauraallaan runkosarjassa 714 tehopistettä (334 ottelua, 316+398). Koski on runkosarjan kaikkien aikojen viidenneksi tehokkain pelaaja. Ensi kaudella Koski voi ohittaa runkosarjan pörssissä jo uransa lopettaneet Mikael Järven sekä Lassi Vänttisen.

Myös pudotuspeleissä Koski on ollut mies paikallaan. Pelatut 109 ottelua ovat tuottaneet tehot 73+88. Myös pudotuspelien kautta aikojen pörssissä Koski on viidentenä. Koski on edustanut SPV:tä koko liigauransa vuodesta 2005-06 lähtien. Kosken palkintokaapista löytyy kolme SM-kultaa, yksi hopea ja neljä SM-pronssia. Menneellä kaudella Koski voitti runkosarjan ja pudotuspelien syöttöpörssin.

Koski on pelannut 24 miesten maaottelua ja iskenyt niissä tehot 14+5. Koski edusti Suomea vuoden 2012 MM-kisoissa, joissa Suomi jäi hopealle.

Huom. Pääkallo.fi ei väitä, että Sami Koski on salibandyn Patrik Laine, vaan ainoastaan lainaa HS:n antamaa lisänimeä.