Liigat

Yllätys länsinaapurista – suomalaisosaamista Ruotsin maajoukkueen valmennustiimiin

28.05.
2019
Liigat

Perttu Kytöhonka sai merkittävän valmennuspestin. Kuva: © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

Suomalaisvalmentaja Perttu Kytöhonka on nimetty mielenkiintoiseen pestiin. Kytöhonka toimii jatkossa Ruotsin miesten Salibandymaajoukkueen valmennuksessa ”scout”-nimikkeellä.

Yllätyksellisenä valintaa voi pitää siksi, että on kyseessä on ensimmäinen kerta, kuin joku muu kuin ruotalaisluotsi on nimetty Ruotsin maajoukkueen valmennustiimiin MM-kisaperiodilla. Suomalaissyntyinen Jorma Keskisarja toimi kuitenkin Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1987-91 ennen arvokisa-aikaa. Ruotsin päävalmentajana jatkaa Mikael Hill, apuvalmentaja toimii Andreas Lundmark ja managerina Magnus Ander.

– Toivottavasti pystyn tuomaan mukaan uusia näkemyksiä ja ideoita. On superhaaste olla mukana joukkueessa, joka pelaa aina kullasta. Meidän täytyy muuttua ja kehittyä, ja on upea haaste päästä olemaan ykkönen sekä pelissä että lajin kehityksessä, Kytöhonka kommentoi Ruotsin liiton sivuilla.

Kytöhonka toimi viime kaudella Divarin FBC Turun pääluotsina, ja ensi kaudella hän on TPS:n valmennuksen kehityspäällikkö. Kytöhonka on luotsannut Suomessa TPS:aa liigatasolla, ja NST:tä Divarissa. Lisäksi hän on valmentanut myös Sveitsissä. Maaajoukkuekokemusta Kytöhongalta löytyy Latvian maajoukkueen valmennusryhmästä viime MM-kisoista.

Seuraavat MM-kisat pelataan vuonna 2020 Helsingissä. Ruotsi on jäänyt kaksissa edellisissä kisoissa toiseksi Suomen jälkeen.

Päivitys 28.5. klo 21.45. Lisätty tieto Jorma Keskisarjan valmennuspestistä.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen