EFT-turnaus marraskuussa Suomessa – otteluita kolmella eri paikkakunnalla

Miesten maajoukkueen voi nähdä marraskuussa Suomessa. Kuva: Mika Hilska

Miesten maajoukkueen voi nähdä marraskuussa Suomessa. Kuva: Mika Hilska

Hämeenlinna, Tampere ja Vantaa isännöivät miesten ja alle 19-vuotiaiden poikien Euro Floorball Tour -turnausta marraskuun 8.-10. päivä.

Tapahtuman avauspäivänä, perjantaina 8.11., pelataan Ruotsin ja Sveitsin sekä Suomen ja Tshekin väliset kohtaamiset Elenia Areenalla, Hämeenlinnassa. Arkitapahtuma mahdollistaa yhteistyön hämeenlinnalaisten koulujen kanssa ja Salibandyliitto, yhdessä järjestäjäkumppanin Steelersin kanssa onkin kutsunut kaikki Hämeenlinnan alakoulut seuraamaan aamupäivän otteluita.

– Hämeenlinna on vahva salibandykaupunki, lajin suosio on viime vuosina kasvanut ja salibandy on yksi kaupungin harrastetuimpia lajeja tällä hetkellä sekä kilpa- että harrastusmielessä, kertoo Hämeenlinnan kaupungin liikuntapäällikkö Päivi Joenmäki.

Lauantaina 9. marraskuuta urakoidaan neljä maaottelua Tampereella, Tampere Areenalla. Suomi kohtaa Tampereella Sveitsin joukkueet. Vaikka tamperelaisedustus onkin ollut vahva hallitsevan maailmanmestarin joukkueessa, ei miesten maaotteluita ole pelattu Tampereella sitten kevään 2013.

– Upeaa saada miesten maajoukkue Tampereelle reilun kuuden vuoden tauon jälkeen. Toivottavasti joukkueessa on marraskuussakin mukana taas useita Mansen ja Familyn omia poikia, kuvailee tunnelmiaan järjestäjäkumppanin, Classicin, toiminnanjohtaja Pasi Peltola.

Turnaus huipentuu sunnuntaina 10.11. Vantaan Energia Areenalla salibandymaailman legendaarisimpaan maaotteluun Suomi-Ruotsi. Näin ollen Suomi-Ruotsi salibandymaaottelu tekee ”paluun kotiin” parin vuoden tauon jälkeen. Vantaalla pelaa ensi kaudella kaksi miesten Salibandyliigajoukkuetta, kun EräViikinkien seuraksi korkeimmalle sarjatasolle nousi Tiikerit. Salibandybuumi orastaa Vantaalla ja odotukset myös maaotteluiden suhteen on asetettu korkealle.

– Tämä on erinomainen noste vantaalaiseen salibandykauteen. Kuumempaa kamppailua ei voisi olla kuin Suomi-Ruotsi, toivottavasti tunnelma välittyy myös Tiikerit-EräViikingit-paikallispeleihin. Jos salibandyväki ei nyt lähde liikkeelle, niin sitten ei koskaan, fiilistelee Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Lue lisää Salibandyliiton sivuilta

Teksti: Salibandyliitto