Ulkomaat

Suomalaisjoukkueesta salibandyn Kiinan mestari – toinen mestaruus putkeen

08.06.
2019
Ulkomaat

Kuvassa hallitsevat Kiinan mestarit! Kuva: Shanghain Hakkapeliitat

Kiinan mestaruudesta kamppailtiin tällä kertaa Guangzhoussa, Etelä-Kiinassa.

Kymmenennettä kertaa järjestettyihin kiinanmestaruuskilpailuihin osallistui kaikkiaan 8 joukkuetta. Näistä kolme oli suomalaisia (Shanghain Hakkapeliitat, Guangzhou Taipans ja YMT Jokers), kaksi ruotsalaisia (Shanghai Sharks ja Hong Kong Fashion Boys), yksi kanadalainen (Guanxi Goons), yksi venäläinen (Red Machine) ja yksi kiinalainen joukkue (Kiddons).

Kiinassa salibandy on nouseva laji. Miljardin ihmisen maassa mestaruuskilpailuhin osallistuu vuosittain joukkueita enimmäkseen kansainvälisistä suurkaupungeista. Joskin väestöpohja yksin näissä kaupungeissa kattaa noin 100 miljoonaa ihmistä. Suuressa maassa myös pelimatkat kasvavat pitkiksi ja joukkueita sekä yksittäisiä pelaajia kokoontuu jopa 2000 km päästä.

Shanghain Hakkapeliitoille kaatui puolivälierässä venäläisjoukkue, välierässä toinen suomalaisjoukkue ja finaalissa Hong Kongin ruotsalaiset.

– Mestaruus ratkesi (Shanghain Hakkapeliitoille) hyvän joukkuepelin ja voitontahdon turvin, tiivisti joukkueen kapteeni Atte Lötjönen voittotunnelmissa.

Suomalaisjoukkue juhli Kiinan mestaruutta toista kertaa putkeen.

Teksti: Hakkapeliittojen tiedote

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen