Liigat

TPS:n ensi kauden pelaajarunko selvillä – ”Tilastojen perusteella meidän tulee kehittää pallollista pelaamista”

08.06.
2019
Liigat

TPS:n ensi kauden ryhmä on julkaistu. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n miesten Salibandyliigajoukkueen ensi kauden kokoonpano on julkaistu.

TPS:n valmennus vaihtui tulevalle kaudelle, ja vetovastuun otti Janne Kainulainen. Maalivahtiosastolla joukkue koki isoimman muutoksen, kun Pyry Luukkonen päätti uransa. Puolustaja Olli Laineen ura jatkuu Ruotsissa ja Aku Kuikan sekä Jaakko Hautamäen urat jatkuvat Divarin FBC Turussa. Niklas Niirasen ja Juho Sorrin nimiä ei löydy listalta.

Tulijapuolella Ville Hirvisuo palasi mustavalkoisiin Ruotsista ja Tino Salminen Classicista. Aaro Ollikainen liittyi ryhmään Karhuista.

– Meillä on kasassa urheilullinen, yhtenäinen ja erittäin sitoutunut ydinrunko. Joukkue on arvomaailmaltaan erittäin hyvä. Menestyvät joukkueet tarvitsevat tähtipelaajan statuksen omaavia pelaajia, työmyyriä ja nuoria huipputalentteja. Meillä on oikeassa suhteessa näitä kaikkia ja kaikki ovat joukkueelle yhtä tärkeitä palasia. Miesten maajoukkueessa meillä on kaikista seuroista toiseksi eniten edustusta, U23-maajoukkueessa eniten ja U19-maajoukkueessa oli toiseksi eniten TPS-pelaajia, Kainulainen kommentoi seuran sivuilla.

Viime kaudella TPS pääsi historiansa parhaaseen tulokseen miesten tasolla yltäen hopealle. Kainulaisen mukaan kehityskohteet ovat selvillä tulee kautta ajatellen.

– Tilastojen perusteella meidän tulee kehittää pallollista pelaamista, jotta pystymme menestymään jatkossa. Tämä mahdollistaa meille myös hieman parempaa puolustamista tilanteenvaihdoissa, jotka ovat tuottaneet liikaa maaleja omaan päähän. Ylivoimaa tulee niin ikään tietysti parantaa, mutta se on enemmän syksyn juttuja. Olemme myös analysoineet sen, miltä sektoreilta maalit tässä lajissa pudotuspeleissä tehdään ja millaisilla laukauksilla, joten nämä asiat ovat huomioita suunnittelussa ja harjoittelussa.

TPS:n miesten edustusjoukkueen sopimustilanne 6.6.2019 (suluissa viime kauden joukkue jos muu kuin TPS):

Alin, Juuso
Fälden, Oskari (mv)
Hautaniemi, Mikko
Hirvisuo, Ville (Visby IBK)
Hoikkanen, Janne
Jalo, Eero
Juuti, Jasper
Kailiala, Miko
Kanervisto, Tatu
Kinnunen, Olli
Koskinen, Joonas
Kuisma, Olli (mv)
Laaksonen, Nikolas
Laine, Ville
Nurminen, Janne
Ojala, Tuomas
Ollikainen, Aaro (FBT Karhut)
Saarinen, Sami
Salminen, Tino (Classic)
Salminen, Toni
Stenfors, Lauri
Varjokumpu, Juuso

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen