Juniorit

Valtaisa vastustus tuotti tulosta – IFF ottaa aikalisän grippien osalta

18.06.
2019
Juniorit

Grippien uudistuksen suhteen otettiin aikalisä. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Viime viikolla suuresti kuohuttanut Kansainvälisen Salibandyliiton päätös koskien salibandymailojen grippejä on laitettu toistaiseksi hyllylle. IFF esitteli viime viikolla säännöksen, jonka mukaan mailojen gripin olisi pitänyt olla heinäkuusta 2020 alkaen samaa brändiä kuin muukin maila.

Uusi sääntö nousi esille Material Boardin kautta, jossa mailamerkit ovat edustettuina. Uudistus eteni sitä kautta IFF:n Central Boardille, joka hyväksyi uuden säädöksen.

Uusi sääntö aiheutti kansainvälisesti valtavaa vastustusta ja kritiikkiä IFF:ää sekä mailanvalmistajia vastaan. IFF:n pääsihteeri kommentoi takaisinvetoa seuraavasti IFF:n sivuilla.

– Päätös johti kiivaseen väittelyyn ja valtaisaan negatiiviseen palautteeseen salibandymaailmassa, ja myös välinevalmistajat nostivat joitain huolenaiheita esille. Sen vuoksi IFF kokee, että on tärkeää ottaa aikalisä asiassa ja arvioida sekä keskustella siitä minkälainen vaikutus säännöllä kokonaisuudessaan on. Päätöksen siirtymäaika olisi käynnistynyt vasta heinäkuussa 2020, joten aikaa uudelleenarviointiin on edelleen.

Päätös on aiheuttanut paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja muun muassa Pääkallo.fi:n keskustelupalstalla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen