Maajoukkueet

Kaasalainen liittyi Australian valmennusryhmään – ”Kengurujen maajoukkue Hirvien käsissä”

05.08.
2019
Maajoukkueet

Seppo Pulkkinen ja Joonas Kaasalainen (oik.) luotsaavat Australian miesten salibandymaajoukkuetta. Kuva: O2

Kokenut suomalaisluotsi Seppo Pulkkinen on valinnut Joonas Kaasalaisen mukaan Australian miesten salibandymaajoukkueen valmennusryhmään, kertoo O2-Jyväskylän tiedote.

Kaasalainen toimii tällä hetkellä miesten Divarin O2-Jyväskylän päävalmentajana. Pulkkinen on Australian päävalmentaja tulevalla kisaperiodilla, ja apuvalmentajina toimivat Janne Kainulainen (TPS) sekä Kaasalainen.

Aasia-Osenian mestaruus- ja MM-karsintaturnaus pelataan ensi helmikuussa, josta maa tavoittelee paikkaa joulukuun 2020 Helsingin MM-kisoihin. Kainulainen ei oman valmennuspestinsä vuoksi pysty osallistumaan karsintoihin.

– Olimme jo aiemmin puhuneet Australian liiton kanssa, että haluamme tiimiin kolmannen miehen, lähinnä katsomovalmentajaksi. Olimme Jannen kanssa yksimielisiä siitä, että ”Kaasa” olisi sopiva täydennys tiimiimme. Kun kävi ilmi, että Janne ei pysty osallistumaan MM-karsintoihin, valinta aikaistui, Pulkkinen kertoi tiedotteessa.

Kaasalainen pelasi aikoinaan pitkään Pulkkisen alaisuudessa Jyväskylän Happeessa. Kaasalainen pelasi salibandya kaikkiaan 13 kautta, kunnes loukkaantuminen päätti uran kaudella 2017-18. Sen jälkeen käynnistyi myös valmennusura miesten sarjoissa.

– Kengurujen maajoukkue Hirvien käsissä – melko pelottavalta kuulostava yhtälö! Mutta varmaan ihan toimiva, Kaasalainen kommentoi.

Pesti tuli vielä varsin kokemattomalle valmentajalle yllätyksenä.

– Kumpikaan ei ollut mitenkään vihjannut koko asiasta. En osannut odottaa, että minua kysyttäisiin tällaiseen mukaan. Erittäin hieno mahdollisuus ja kaikkiaan huikea homma, Kaasalainen sanaili.

Pulkkisen ja Kainulaisen johdolla Australia ylsi viime MM-kisoissa sijalle 12. Sijoitus oli Aasia-Oseanian maiden MM-historian paras ja rimaa on nostettu entisestään.

– Kymmenen joukkoon yltäminen vaatii ison onnistumisen, mutta se on tavoite. Ja seuraava tavoite on vuoden 2021 World Games, johon Australia–Oseanialla on yksi paikka. Eli MM-kisoissa pitäisi olla tuon alueen paras maa. Mutta ihan ensimmäiseksi pitää selviytyä MM-kisoihin, Pulkkinen selvitti.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen