Divarit

Kaurtola ja Tepponen O2:n vahvuuteen – Huusko jatkaa

03.08.
2019
Divarit

Miika Huusko jatkaa O2:ssa. Arkistokuva: Esa Jokinen

O2-Jyväskylä julkaisi heinäkuun aikana uusia pelaajasopimuksia. Ilkka Tepponen sekä Niki Kaurtola siirtyvät joukkueeseen muualta ja Miika Huusko solmi jatkosopimuksen.

Tepponen on edustanut joukkuetta aiemminkin ja iski toissakaudella tehot 9+6 Divarissa. Viime kaudella Tepponen pelasi alasarjoissa.

– Mieluisa comeback! Tepponen on erittäin taitava ja peliälykäs sentteri, joka osaa tehdä peliä loistavasti ja pystyy iskemään myös pörssejä. Hän tulee olemaan todella iso vahvistus eritoten joukkueen pallolliseen pelaamiseen. Tepposen vahvuuksiin kuuluvat pelinlukutaito sekä se, että yleensä myös hänen kanssaan pelaavat pelaajat saavat itsestään enemmän irti, O2-luotsi Joonas Kaasalainen suitsutti seuran kotisivuilla.

Kaurtolalle tuleva kausi on ensimmäinen miesten pääsarjoissa. Vuonna 1998 syntynyt hyökkääjä pelasi viimeiset neljä kautta Happeen A-nuorissa. Kaurtola siirtyi Happeeseen B-juniori-ikäisenä O2:sta.

– Niki on erinomainen hankinta hyökkäyspäähän. Hän pystyy nopeudellaan ja fysiikallaan luomaan itselleen hyvin tilaa kentällä. Lisäksi tykkään siitä, että Niki pelaa usein röyhkeästi ja ennakkoluulottomasti etenkin hyökkäyssuuntaan. Kaverilla on todella kova työmoraali koko ajan kentällä, Kaasalainen kommentoi.

Huusko aloittaa kolmannen kautensa Divarissa. Huuskolle kausi on viides perättäinen O2:ssa. 28-vuotias on pelannut 47 peliä Divarissa tehoin 11+11.

– Huusko on todella tärkeä palanen joukkueessa, eräänlainen taistelun ruumiillistuma. Hän astuu usein esiin, kun joukkue tarvitsee sytyttäjää. Vahvuudet Miikalla ovat pallottomassa pelaamisessa sekä kaksinkamppailuissa, mutta tulevalla kaudella on lupa odottaa pallolliseen pelaamiseen myös isojakin kehitysaskeleita. Odotamme, että Miika nousee ensi kaudella uudelle tasolle ja pystyy tekemään tulostakin, Kaasalainen iloitsi jatkosopimuksesta.

O2:n sopimustilanne 18.7.2019:

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen

Puolustajat: Markus Manninen, Karel Joutsimäki, Vesa Sivula, Ville Sepponen, Niko Ilmonen

Hyökkääjät: Lari Mäkelä, Niklas Pulli, Joni Lempinen, Iiro Kinnunen, Iiro Pieviläinen, Alvar Mahlberg, Kaarlo Mahlberg, Joel Wenning, Niki Kaurtola, Miika Huusko, Ilkka Tepponen

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen