Liigat

Murtorinne palasi Kuopioon: ”Paluu on iso ja äärettömän hieno asia”

20.08.
2019
Liigat

Arkistokuva: Jari Turunen

Miia Murtorinne, 28, palaa juurilleen ja edustaa ensi kaudella naisten liigan B-tason Kuopion Welhoja.

Murtorinne on pelannut kaikkiaan 159 liigapeliä (35+38) OLS:ssa, Happeessa ja PSS:ssa. Hän oli voittamassa OLS:n kanssa pronssia keväällä 2013.

– Toiminnanjohtajana on todettava, että Miian paluu on iso ja äärettömän hieno asia niin naisten edustusjoukkueelle kuin koko seuralle. Miia on menestyneimpiä Welhojen kasvatteja naisissa, joten on mahtavaa saada hänet osaksi myös seurahistorian ensimmäistä kautta Naisten Salibandyliigassa. Henkilökohtaisesti arvostan korkealle Miian ratkaisua palata auttamaan kasvattajaseuraansa, tiedostaen että hänellä oli myös muita hyviä vaihtoehtoja niin Sveitsissä kuin Suomessakin, Welhojen toiminnanjohtaja ja naisten valmennustiimin Panu Lappi kommentoi.

Murtorinne pelasi viime kaudella Sveitsin B-liigassa Mendrisotton joukkueessa.

– Lähteminen Kuopiosta Ouluun, ja vuodet OLS:ssa ovat olleet merkittävimmässä roolissa peliurani suhteen, sillä niiden aikana tapahtui kasvu urheilijaksi ja liigapelaajaksi. Noihin vuosiin ajoittuvat myös kutsut naisten maajoukkueen leirityksiin. Jyväskylässä (Happeessa) oli puolestaan tarjolla suurempaa roolia, ja siellä kuvioihin tulivat myös opiskelut. Etelä-Suomeen suunnatessa valinta kääntyi Porvooseen (PSS) jossa kaikki salibandyyn liittyvä toimi erinomaisesti. Sveitsiin tuli lähdettyä enemmänkin uusien kokemusten kuin salibandyn vuoksi. Vaikka pelin taso ei siellä kovin kova ollutkaan, oli reissu kokonaisuutena upea kokemus, pelaaja kommentoi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen