Liigat

Salibandykauden parhaat palkittiin – Pylsystä vuoden miespelaaja

17.08.
2019
Liigat

Joonas Pylsy pelasi vahvasti kaudella 2018-19. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliitto on palkinnut kauden 2018-19 parhaat eri kategorioissa tänään Lempäälässä Game On -tapahtuman yhteydessä.

Valinnat ovat seuraavat:

Miespelaaja: Joonas Pylsy

Viime kausi oli Joonas Pylsylle todellinen täysosuma. Hän oli merkittävässä roolissa Suomen salibandymaajoukkueen voittaessa maailmanmestaruuden joulukuussa 2018 Tshekissä järjestetyissä MM-kisoissa. Pylsy tuli lopulta valituksi myös turnauksen all stars -kentälliseen.

Seurajoukkueessaan Classicissa Pylsy, 29, oli saavuttamassa seuralleen mestaruudet Salibandyliigassa, Suomen Cupissa ja Champions Cupissa eli maailman parhaiden seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa. Pylsy on osoittautunut suurten pelien mieheksi parantamalla suorituksiaan ottelupanosten kasvaessa. Hän voitti Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin lukemin 13+17=30.

Naispelaaja: Veera Kauppi

Viime kaudella Kooveesta Ruotsin Superliigaan siirtynyt Veera Kauppi, 22, pelasi täydellisyyttä hipovan debyyttikauden länsinaapurissa. Hän otti uumajalaisen IKSUn paidassa maailman kovimman salibandysarjan yhden kauden piste- ja maaliennätykset nimiinsä kirjaamalla runkosarjassa hurjan pistesaldon 60+31=91.

Kaupin pelaajaominaisuuksista on vaikea löytää puutteita ja hänet arvostettiin vuonna 2018 tehdyssä maajoukkuevalmentajien ja salibandytoimittajien äänestyksessä maailman parhaaksi naissalibandypelaajaksi.

Veera Kauppi lukeutuu luonnollisesti myös naisten salibandymaajoukkueen avainpelaajiin. Kauden naispelaajan valinta Veera Kaupille on toinen perättäinen.

Poikapelaaja: Oskar Sillanpää (s. 23.4.2000)

Oskar Sillanpää on Kooveen ja alle 19-vuotiaiden poikien MM-joukkueen maalivahti. Etenkin loppukaudesta hän sai vastuuta Kooveen miesten Salibandyliigajoukkueen maalinsuulla. Hän oli myös kantava voima U19-maajoukkueen viimeisimmässä MM-projektissa.

Nuorten maaotteluita Sillanpää on pelannut 13 kappaletta ja hän oli saavuttamassa keväällä ikäluokan MM-pronssia Kanadassa järjestetyssä MM-turnauksessa. Oskar Sillanpää on nöyrä, ahkera ja tunnollinen harjoittelija, joka on panostanut omaan kehittymiseen.

Tyttöpelaaja: Taru Nordman (s. 20.7.2000)

Taru Nordman on yksi ikäluokkansa yksi lahjakkaimmista pelaajista, josta osoituksena hän on pelannut naisten Salibandyliigassa jo kaudesta 2014-15 lähtien seuroinaan M-Team ja sittemmin EräViikingit. Poikkeuksellisen hyvät lajitaidot omaava Nordman ehti pelata alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa 20 maaottelua ja naisten maajoukkueessa hänellä on vyöllään jo kolme edustustehtävää.

Nordmanilla on kaikki mahdollisuudet nousta naisten Salibandyliigan profiilipelaajaksi lähitulevaisuudessa. Hän opiskelee Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja kuuluu huippu-urheiluohjelman valmennettaviin

Valmentaja: Samu Kuitunen

Kokenut Samu Kuitunen, 63, johdatti päävalmentajana Classicin miesten edustusjoukkueen täydelliseen suoritukseen, joka piti sisällään vain mestaruuksia. Tammikuussa Classic voitti suvereenisti Champions Cupin Gävlessä, jota seurasi Suomen Cupin voitto helmikuussa. Huhtikuussa Kuitunen suojatteineen pääsi juhlimaan Salibandyliigan Suomen mestaruutta.

Eikä tässä vielä kaikki. Kuitunen kuuluu myös Petteri Nykyn johtamaan miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimiin, joka luotsasi Suomen maailmanmestaruuteen viime vuoden joulukuussa. Kuitusta luonnehditaan tiukaksi, mutta ihmisläheiseksi valmentajaksi sekä oivaksi pelaajakehittäjäksi.

Erotuomariparit (miesten ja naisten Salibandyliiga)
Salibandyliigajoukkueiden kapteenien äänestämät.

Miesten Salibandyliiga: Mikko Alakare – Vesa Vilkki
Naisten Salibandyliiga: Juhani Kirves – Henrik Snellman

Menestynein salibandyseura 2018-19: Classic, Tampere

Classic oli 58 pisteellään paras salibandyseura vertailussa, jossa saavutukset pisteytettiin miesten ja naisten Salibandyliigassa, Suomen Cupissa sekä juniori-ikäluokissa A-C (pojat ja tytöt). Classic voitti kaudella 2018-19 miesten Suomen mestaruuden ja miesten Suomen Cupin. Juniorisarjoissa Classic saavutti SM-hopeaa C1-pojissa.

Classic palkitaan menestyneimpänä salibandyseurana jo viidennen kerran peräkkäin.

Salibandyteko: TPS:n miesten Salibandyliigan ottelutapahtumat pudotuspeleissä, TPS Salibandy

TPS Salibandy vei salibandyn tapahtumatuotannon uudelle tasolle seuratoiminnassa. Tapahtumien tekninen toteutus oli poikkeuksellinen ja sisälsi useita nokkelia, hinta-laatu-suhteeltaan poikkeuksellisia osioita.

Pekan Malja: Tero Töyrylä

Tero Töyrylä on vuosikaudet kantanut suurimman vastuun salibandymaajoukkueidemme fanittamisesta ja kannustamisesta katsomoissa. Oli kyseessä sitten miesten, naisten tai nuorten maajoukkue, MM-kisat tai muu maajoukkueen ottelutapahtuma, on Tero useimmiten kannustamassa Suomen joukkueita äänekkäällä ja omintakeisella tyylillään.

Tero tunnetaan myös pelaajien kasvokuvista tehtyjen suurten kannatuskuvien eli ”pahvipäiden” isänä ja tehnyt niistä ilmiön, joka on levinnyt myös salibandykatsomoiden ulkopuolelle. Teron pioneerimainen työ sai upean palkinnon Prahan MM2018-kisoissa, jossa Suomen yli 500-päinen fanikatsomo tuki Suomen maajoukkuetta hänen johtamanaan. Tero kannustaa kotimaassa useampia seurajoukkueita sekä ulkomailla myös muita maajoukkueita. Tero Töyrylä on salibandyfaniuden ruumiillistuma.

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi