Salibandyliigan ottelu arkena keskellä päivää – mitä ihmettä?

Classic järjestää jälleen kotipelejään hiukan eri ajatuksella kuin muut liigaseurat. Kuva: Esa Takalo

Classic järjestää jälleen kotipelejään hiukan eri ajatuksella kuin muut liigaseurat. Kuva: Esa Takalo

Alkavan kauden miesten Salibandyliigan otteluohjelmassa esiin nousee tammikuulta poikkeuksellinen alkamisaika. Classicin kotiottelu Steelersiä vastaan starttaa perjantaina 24.1.2020 jo kello 12.00.

Salibandyliigaa arkena keskellä päivää – siis mitä ihmettä, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola?

– Pyrimme teemoittamaan lähes jokaisen kotiottelumme jollakin erityisteemalla. Tammikuun ottelusta nousee esille useampi kulma. Se on lounasottelu, jonka yhteydessä on ruokailumahdollisuus. Panostamme myös yritysten vip-lounaspaketteihin.

– Lisäksi sitä suunnitellaan koululaisotteluksi, jossa erätauolla pelataan jokin Tampereen koulujen välisen salibandysarjan finaali. Sarja on vielä auki, mutta se on varmaankin jokin alakoulun finaali.

Oliko kello 12 alkavaan otteluun helppo saada vastustaja?

– Ei se ihan tuosta vaan tullut. Ihan joka joukkuetta ei olisi ollut tänne tuosta vain saatavilla. Steelersille ja (urheilutoimenjohtaja) Petri Tornille iso kiitos, että hän osasi nähdä asioita isosti ja laajasti. Me tarvitaan erottuvia juttuja liigaan ja avarakatseisuutta tähän urheilumarkkinointiin, eikä aina mietitä sitä, onko se optimaalisin aika pelata. Tarvitaan luovuutta ja ison kuvan katsomista.

Mikä Steelers-ottelun yleisötavoite on?

– Se nähdään tammikuussa, miten tässä onnistutaan, mutta haaveilen, että hallissa olisi plus/miinus 2000 ihmistä.

Classic pelaa tämän kalenterivuoden kolme viimeistä kotiotteluaan muualla kuin Tampere Areenalla. Classic kohtaa TPS:n (26.10.) Tahto Areenalla Huittisissa, Nokian KrP:n (23.11.) Ideapark Sportissa Lempäälässä sekä Happeen (8.12.) Saimaa Stadiumilla Mikkelissä.

– Huittisten ottelua on tehty SBS Rupun kanssa yhteistyössä. Siellä on uusi halli ja toimistomme työntekijöistä Nina Rantanen (äitiyslomalla) ja Sanni Nieminen ovat sieltä kotoisin, siinä on tällainen tausta. Huittinen on puolivälissä Tamperetta ja Turkua, ja siellä kohtaavat viime kauden finalistit, ”Passo” Peltola kertoo.

Yhteistyökumppaninsa Ideapark-kauppakeskuksen urheiluhallissa Classic pelaa liigaottelun nyt kolmannella kaudella peräkkäin.

Mikkelin ottelun osalta tausta juontaa viime vuoden marraskuuhun, jolloin Classic kävi pelaamassa Suomen cupia kakkosdivarijoukkueen Hatsinan vieraana. Katsomoon saapui yli 900 katsojaa.

– Minua jäi silloin harmittamaan, että ajankohta ei mahdollistanut maajoukkuepelaajien mukana oloa. He joutuivat lähtemään juuri silloin MM-kisojen valmistaumisleirille. Puhuimme sitten, että tulemme pelaamaan liigaottelun Mikkeliin, Peltola valottaa.

Huittisten ja Mikkelin otteluihin paikalliset seurat SBS Rupu ja Hatsina myyvät pääsylippuja. Miten kannattavia nämä pelit ovat Classicille taloudellisesti?

– Sitä on vaikea laskea, mutta yritetään, että se on molemmille seuroille win-win-tilanne. Haluamme olla näkyvillä ja kuuluvilla ympäri Suomen, Peltola sanoo.

Runkosarjassa on tiedossa vaihtuvia pelipaikkoja, mutta kun pudotuspelit alkavat, pysytteleekö Classic kotipeleissään Tampereella?

– Sitä ei tiedä, vaikka jotain räpäytettäisi Kiinassa jossakin kohtaa, mutta lähtökohtaisesti pelataan Tampere Areenalla. Tiedä näistä.

Marraskuussa 2017 Classic kohtasi TPS:n Singaporessa. Vieläkö Classic hamuaa viemään liigaa ulkomaille?

– Vastaavan tyyppiset jutut ovat prosessissa.

Tampere Areenaa ollaan jossakin vaiheessa purkamassa asuntojen tieltä. Missä Classic pelaa kotiottelunsa Tampereella tulevaisuudessa?

– Siihen ei ole muuta faktaa kuin että Tampere Areenassa pelataan vähintään kaksi kautta eli ainakin kevääseen 2021 asti. Mahdollisesti myös pidempään. Siitä eteenpäin ei ole mitään uutisoitavaa.