Maajoukkueet

Salibandyliitto on vahvasti mukana Anna mahdollisuus -kampanjassa – MM-kotikisat vipuvartena

05.08.
2019
Maajoukkueet

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Suomen Salibandyliitto on lähtenyt näkyvästi mukaan Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyysprojektiin. Projektin tarkoituksena on tarjota liikuntamahdollisuuksia myös perheille, joilla ei ole varaa harrastaa liikuntalajeja.

Projektin taustalla on alati kasvava lapsiperheköyhyys, joka vie osalta lapsilta mahdollisuuden harrastaa urheilua. Se taas altistaa eriarvoisuudelle sekä syrjäytymiselle.

Vuoden 2020 MM-kotikisoilla on rooli kampanjan toteutuksessa.

– Haluamme tehdä kisamatkasta monella tapaa vaikuttavamman kuin sarjan huippupelejä. Sen pohjalta valitsimme kisoille kantavan arvopohjan, joka on liikunnan mahdollistaminen kaikille. Yhteistyötahoksi tähän valikoitui Hope ry. Yhteinen tahtotilamme on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi tasa-arvoinen mahdollisuus harrastaa. Kampanjan kanssamme mahdollistaa iso joukko MM-kisojen yhteistyökumppaneita, kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kommentoi tiedotteessa.

– Lapset kasvavat nopeasti ulos urheiluvälineistä ja -vaatteista, jotka ovat kunnoltaan vielä täysin käyttökelpoisia. Toisinaan laji saattaa vaihtua nopeastikin, jolloin varusteet jäävät ylimääräisiksi. Ehjiä ja vähän käytettyjä urheiluvälineitä ei kannata heittää pois, vaan lahjoittaa eteenpäin, jolloin niistä on iloa toisille. Hope-yhdistys täyttää lasten ja nuorten tarpeita ja vie harrastusvälineet perille. Kampanjan tavoitteena on, että, jokainen apuamme tarvitseva lapsi ja nuori saisi hänelle sopivan urheiluvälineen tai -vaatteen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta, Hope Yhdessä ja Yhteisesti ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoi.

Kampanja on voimassa 1.-18.8. 2019. Kampanjan keräyspisteet löytyvät Starkin ja Stadiumeiden yhteyksistä ympäri Suomea. Tukea voi osoittaa myös rahallisessa muodossa.

Peter Kotilaisen video:

Jussi Pihan video:

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen