Maajoukkueet

Suomen U23-maajoukkue syyskuun turnaukseen tulee tässä

15.08.
2019
Maajoukkueet

Lasse Erikssonin luotsaama Suomen U23-maajoukkue syyskuun alun turnaukseen on nyt julkaistu. Kuva: Mika Hilska

Suomen miesten U23-maajoukkue osallistuu 6. – 8. syyskuuta neljän maan turnaukseen Latvian Valmierassa. Tapahtuman muut joukkueet ovat Latvian ja Viron miehet sekä Sveitsin U23-ryhmä.

– Nyt tehdyt pelaajavalinnat ovat tehty yhteistyössä miesten maajoukkuevalmentajien kanssa, U23- joukkueen päävalmentaja Lasse Eriksson kertoo.

– Kaikkien nyt valittujen pelaajien potentiaali viestittää meille, että heillä on mahdollisuus olla mukana tulevissa miesten maajoukkuetapahtumissa ja MM-kisoissa. Tällä kertaa suuri joukko U23- maajoukkueen ikäluokan pelaajista saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan miesten maajoukkueen mukana. Tämä on loistava asia ja valinnat antavat viestiä, että oikeita pelaajia on seurattu ja sparrattu ja ennen kaikkea siitä, että pelaajat ovat tehneet oikeita valintoja arjen harjoittelussa.

Tämänkertaisiin valintoihin vaikutti, että muutama pelaaja loukkaantui viime metreillä ja joutui valitettavasti jäämään pois tulevista miesten ja U23-tapahtumista.

– He saavat varmasti uuden mahdollisuuden muissa tulevissa tapahtumissa näyttää tasonsa kansainvälisesti. U23-maajoukkue täydentyy vielä parilla pelaajalla loukkaantumisten johdosta. Kilpailutilanne tuleviin miesten MM-kisoihin on mielenkiintoinen: Montako uutta nuorta kisapelaajaa nähdään kotikisoissa, miten pelaajat pystyvät haastamaan oman pelipaikkansa konkarit. Nyt on aika antaa siitä näyttönsä ja sitä kautta vaikeuttaa valmentajien valintaprosessia, Lasse Eriksson lähettää vinkkiä mukaan mieliville.

Latvian turnaukseen U23-maajoukkue lähtee intoa täynnä.

– Meillä oli hyvä kesäleiri ja saimme pelattua kolme hyvää treenipeliä miesten maajoukkuetta vastaan. Nyt koottu ryhmä laajeni kesäleiristä hiukan, ja näin saamme mukaan uusia äijiä hakemaan kansainvälisen pelin kokemusta. Pelillisesti pyrimme tällä ryhmällä kehittämään pallollista peliämme. Yhteinen rytmi, tilan tunnistaminen ja käyttö esittävät isoa roolia peleissämme. Kyseessä on jälleen kerran taitava ja jalkava joukkue, jonka taidoilla on hyvä lähestyä pelin läpivientejä, Eriksson maalaa.

Suomen joukkue

Maalivahdit

Markus Laakso Happee
Santtu Pohjonen LASB

Kenttäpelaajat

Eemeli Akola Classic
Aaro Helin Classic
Eero Jalo TPS
Olli Kinnunen TPS
Albert Koskinen Classic
Joonatan Kovanen Nokian KrP
Mikko Laakso Nokian KrP
Olli Laine Linköping (SWE)
Miska Mäkinen LASB
Joona Rantala Nokian KrP
Eetu Sikkinen Classic
Markus Sipronen Steelers
Kevin Söderling Sirius (SWE)
Konsta Tykkyläinen Classic
Eemil Ukkonen Happee
Olli Wikstedt OLS

Otteluohjelma:

Pe 6.9.

Klo 16.00 Suomi U23 – Viro
Klo 19.00 Latvia – Sveitsi U23

La 7.9.

Klo 16.00 Suomi U23 – Sveitsi U23
Klo 19.00 Viro – Latvia

Su 8.9.

Klo 09.00 Sveitsi U23 – Viro
Klo 15.00 Latvia – Suomi U23

Teksti ja tiedot: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi