Liigat

Welhot solmi sopimuksia nuorten pelaajien kanssa

06.08.
2019
Liigat

Topias Simonen pääsi viime kaudella haistelemaan liigavauhtia. Kuva: Jari Turunen

Kuopion Welhot kertoi tiistaina, että se on tehnyt sopimukset Topias Simosen sekä Jere Koistisen kanssa.

Vuonna 2002 syntyneet pelurit esiintyivät viime kaudella Salibandyliigan lisäksi Welhojen B-pojissa (1. div.) sekä Welhojen Akatemiassa, joka pelaa 2. divisioonassa. Koistisen tililtä löytyy viisi liigapeliä (0+1) ja Simonen on esiintynyt seitsemässä liigapelissä (0+1).

– Molemmat pojat esittivät jo viime kaudella lupaavia otteita käydessään liigajoukkueen harjoituksissa sekä peleissä. Oli siis itsestään selvää, että pojat tulevat olemaan kesän edustusjoukkueen mukana. Kesän aikana molempien otteet sekä motivaatio harjoittelua kohtaan tekivät vaikutuksen ja sopimuksen tarjoamista ei tarvinnut paljoa miettiä. Molemmilla pojilla on realistinen mahdollisuus murtautua tulevalla kaudella säännöllisesti pelaavaan kokoonpanoon. Tietysti pelipaikka pitää ansaita hyvien otteiden myötä.

– Jere on taitava ja maalinnälkäinen rightin puolen hyökkääjä varustettuna hyvällä laukauksella, joka voi tulevaisuudessa tehdä paljon pisteitä myös liigatasolla. Topias on taitava ja älykäs pelaaja, jota voi peluuttaa niin puolustajana kuin keskushyökkääjänä. Näen, että molemmilla pelaajilla on myös tulevaisuudessa potentiaalia päästä edustamaan suomea 19-vuotiaiden poikien maajoukkueessa, pääluotsi Pasi Purhonen kertoi seuran sivuilla.

Welhojen sopimustilanne:

Maalivahdit:
Tuononen Roni
Künnap Lauri
Kärkkäinen Jussi

Kenttäpelaajat:
Ahokas Aleksi
Hujanen Tomi
Jolkkonen Akseli
Kauhanen Jesper
Keränen Kalle
Koistinen Jere
Lundell Joonas
Niskanen Elias
Pitkänen Janne
Rissanen Mika
Simonen Topias
Sivula Erno
Soininen Mirko
Taskinen Olli
Tuononen Riku
Uurtio Niko
Venäläinen Viljami
Väänänen Roni

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen