Kapteeni Jonaeson osaa säväyttää monin tavoin: ”Joitain asioita voi aina jättää tekemättä”

Nico Jonaeson on ennakkoon Steelersin tärkein yksittäinen pelaaja. 25-vuotias hyökkääjä toimii myös joukkueensa kapteenina tulevalla kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Nico Jonaeson on ennakkoon Steelersin tärkein yksittäinen pelaaja. 25-vuotias hyökkääjä toimii myös joukkueensa kapteenina tulevalla kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Hämeenlinnan Steelers on tulevalla kaudella yksi mielenkiintoisia seurattavia miesten Salibandyliigassa. Joukkue menetti paljon osaamista kesän aikana, ja lähtee ulkopuolisesta näkövinkkelistä haastavasta asemasta kauteen.

Pahimmat menetykset olivat tehomies ja maailmanmestari Ville Lastikka (Classic) sekä maalivahtina joukkuetta paikoin pystyssä pitänyt Santtu Pohjonen (LASB). Salibandyliigan avausinfon mukaan Steelersin joukkueen vaihtuvuus oli peräti 80 prosenttia.

Yksi tärkeä peluri kuitenkin jatkaa Hämeenlinnassa, sillä viime kauden tehopelaaja Nico Jonaeson, 25, jäi kuin jäikin joukkueen vahvuuteen.

– Tietysti syömähammas Lastikka lähti. Hänen maalintekotaitoaan on todella vaikea korvata, eikä se tällä hetkellä ole mahdollistakaan. Kuten Jani Alkio nosti esiin tuossa korokkeella niin meillä on ollut vahvoja juniorijoukkueita SM-sarjoissa. Toki liiga on aina liiga, eikä voida odottaa ihan samoja suorituksia kuin junioripuolella. Uskon, että sieltä löytyy kuitenkin muutama nimi, jotka pystyvät tekemään maaleja sekä pisteitä, ja pystyvät sitä kautta auttamaan meitä voittoihin, Jonaeson paalutti Sanomatalon avajaisinfossa.

Jonasonin huhuttiin siirtyvän kauden jälkeen muun muassa Nokian KrP:hen, Classiciin ja Esport Oilersiin.

Sinuakin vietiin huhujen mukaan muualle. Kuinka realistista oli, että olisit vaihtanut maisemaa?

– Kyllä se oli yhdessä vaiheessa aika realistinenkin vaihtoehto. Puntaroin kuitenkin kaikkia salibandyyn liittyviä sekä salibandyn ulkopuolisia asioita, ja näin paremmaksi, että ollaan vielä vuosi Hämeenlinnassa. Katsotaan tilannetta sitten uudestaan ensi kevään ja kesän aikana, Jonaeson avasi.

Mikä ratkaisi erityisesti Steelersin hyväksi?

– Kaukalon ulkopuoliset asiat olivat todella isossa roolissa siihen miksi päätin jäädä vielä Hämeenlinnaan.

Kesän aikana Jonaesonista leivottiin nuoren joukkueen kapteeni. Maiseman vaihtoon liittyvät aikeet ja niistä luopuminen eivät miehen omien tietojen mukaan liittyneet seikkaan.

– En usko, että se liittyy asiaan mitenkään. Tietysti mukava asia ja kunnia olla kapteeni. Se osoittaa, että joukkue ja valmennus luottavat minuun. Se on hieno asia, Jonaeson vakuutti.

Jonaeson ei ole liigassa normaali harmaan massan edustaja. Erittäin taitava pelimies on pelannut 73 liigaottelua pistein 49+76. Voisi myös sanoa, että parhaimmillaan Jonaesonin suoritukset ovat olleet suorastaan maagisia yksilötasolla.

Jos kontrastia ja kääntöpuolta haluaa hakea, niin jäähymäärä (96 minuuttia) on melkoisen korkea. Muutamat Jonaesonin tempauksista ovat johtaneet myös pelikieltoihin ja yleiseen poruun. Itse hän suhtautuu näihin seikkoihin melko maltillisesti.

– Tietysti joitain asioita voi aina jättää tekemättä, mutta ei ne asiat murehtimalla parane. Olen sitä mieltä, että persoonia pitää olla, ja olen tällainen persoona ja joku toinen on toisenlainen persoona. Ei siinä mitään. Aina kun pelaa täysillä tunteella niin välillä tulee onnistumisia, ja välillä läikkyy yli. Joukkueen sisällä ja valmennuksen kesken asiat ovat aina olleet hyvin, eikä niistä ole ikinä mitään seurannut, Jonaeson pohti.

Steelers lähtee nyt neljänteen liigakauteensa. Sen taival liigassa on ollut kohtalaisen haastava toistaiseksi. Avauskaudella sarjapaikka säilyi ilman lisäotteluita ryhmän ollessa 10. runkosarjassa. Kahdella seuraavalla kaudella sija on ollut 12., joten playoutit sekä liigakarsinnat ovat tulleet tutuiksi.

Kapteeni uskoo kuitenkin, että joukkue lähtee taistelemaan pudotuspelipaikasta.

– Tavoite on sama kuin aiemmillakin kausilla eli pudotuspelipaikka. Vaikka joukkue muuttuikin ja tulee paljon uusia liigapelureita, niin ovat myös todella nopeajalkaisia ja taitavia kavereita. Pieniä asioita on pyritty hiomaan tässä kesällä, ja ollaan niiden suhteen onnistuttukin, joten sieltä voi tulla ihan mitä vain. Minulla on ainakin kova luotto pudotuspelipaikkaan ja sitä tässä tavoitellaan.