Divarit

Rangersin kausi käynnistyy vieraspelituplalla Kempeleessä ja Nurmossa

11.09.
2019
Divarit

Rangersin kausi käynnistyy vieraspeleillä. Kuva: Iiro Karesniemi

Kirkkonummi Rangersin toinen kausi salibandyn Divarissa käynnistyy vieraspelituplalla tulevana lauantaina Kempeleessä ja sunnuntaina Nurmossa. Kauden ensimmäinen kotipeli on 21.9., kun Pommarin lauantaisaunaan saapuu 02-Jyväskylä.

– Viime syksynä oli hieman erilainen fiilis, kun nyt. Silloin oli monen vuoden odotus täyttynyt ja joukkue oli noussut kevään päätteeksi Divariin. Nyt tiedämme paremmin millaiseen sarjaan lähdemme. Tässä mielessä lähtökohdat ovat erilaiset, arvioi päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Rangers aloitti valmistautumisen kauteen Vapun jälkeen. Joukkue on harjoitellut 3 – 4 kertaa viikossa. Myös treenien tehoja on lisätty. –Sarjan alkaessa emme häviä fysiikassa yhdellekään joukkueelle eikä taka-askelia oteta, vakuuttaa Fager-Pintilä.

Hän kartuttaa valmentajaosaamistaan valmentajan ammattitutkinnolla. Opiskelu käynnistyi tällä viikolla ja jatkuu elokuun 2020 loppuun.

Tulevaisuuden pelaajia

Rangers pelasi heinä-elokuussa kymmenkunta harjoituspeliä. Vastassa oli sekä Divarin että liigajoukkueita. Päävalmentaja katsoo harjoittelun ja treenipelien perusteella kauteen luottavaisin mielin.

-Tiedän, mihin tämä joukkue pystyy. Viimeisellä viikolla ennen sarja-avausta on tärkeää löytää henkinen ja fyysinen tasapaino hektisen elokuun jälkeen.

Viime kauden kokoonpanosta puuttuu kolme pelaajaa mm. Indiansiin siirtynyt Teppo Salo ja Sveitsiin muuttanut Tuomas Savukoski.

Uusia pelaajia on kahdeksan. He ovat pääosin nuorempaa kaartia.

– Muutos ei ole niin iso kuin numerot näyttävät. Joukkueeseen on nostettu seuran omia junnuja, jotka ovat tulevaisuuden kannalta tärkeitä palasia Rangers-palapelissä. Meillä on hyvä veskariduo ja kolme tasavahvaa kenttää, laskeskelee päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Kovempi sarja

Divarissa on 14 joukkuetta ja runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 26 ottelua. Runkosarja päättyy helmikuun 2020 lopussa.

Viime kaudella Rangers oli Divarin nousijajoukkue, joka monien yllätykseksi voitti tasaisen runkosarjan. Viikonloppuna alkavalla kaudella tuota nousijan yllätysetua ei enää ole.

-Kausi on pitkä ja sarja on tällä kaudella ehkä kovempi kuin viime kaudella. Tasainen sarja tästä tulee nytkin ja kovat joukkueet ovat kovia heti syksystä alkaen, ennakoi Fager-Pintilä.

Hän rankkaa pahimmaksi vastustajaksi Limingan Niittomiehet eli Rangersin kauden avausvastustajan.

– Jo viime kaudella joukkueen ase oli tasaisuus, mutta kovat kärkipelaajat puuttuivat. Nyt Liminka on saanut muutaman hyvän vahvistuksen. Liminka oli kova kotijoukkue, mutta tällä kaudella se on varmasti kova myös matkapeleissä.

Toiseksi Fager-Pintilä nostaa FBC Turun.

– Joukkue on paperilla kovempi kuin viime kaudella. Se pelaa systemaattista peliä.

Viime kauden päätteeksi liigasta pudonnut KooVee löytyy myös Fager-Pintilän listalta. Hänen mukaansa joukkue on pystynyt pitämään perustasonsa.

Rangersin sunnuntain vastustaja Nurmon Jymy kuuluu myös kärkikastiin. –Viime kaudella joukkue pelasi odotettua vaisummin. Se on saanut hyviä, uusia pelaajia ja on yllätysvalmis.

Divarin kestomenestyjää Loviisan Toria Fager-Pintilä pitää kysymysmerkkinä.

Kristallin kirkas tavoite

Rangersin osalta kauden tavoite on kristallin kirkas. Kirkkonummella on tarkoitus pelata tulevan kauden jälkeen salibandyliigaa.

– Tavoite on todella kova, myöntää päävalmentaja.

– Se on samalla selkeä. Näen, että, kun jokainen joukkueessa, niin pelaajat kuin taustaryhmäkin, tiedostaa yhdessä sovitun tavoitteen jo sarjan käynnistyessä, se helpottaa pelaamista.

Teksti: Mikko Karlsson

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.