Liigat

Salibandyliitto tiedotti tulospalvelun toimimattomuudesta – ”Tekniikka on osiltaan vanhentunutta”

27.09.
2019
Liigat

Tulospalvelu takkusi viime lauantaina. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliiton salibandy.fi-verkkosivusto kaatui lauantaina 21. syyskuuta. Liitto tiedotti ongelmistaan perjantaina 27.9.

Pääkallo.fi kirjoitti ongelmista tuoreeltaan 21.9. Kirjoituksen näet täältä.

Liiton tiedotteessa kerrotaan, että sivusto (salibandy.fi) oli kokonaan nurin tai normaalia hitaampi joitain tunteja lauantaina. Salibandyliitto kertoo tiedonannossaan, että aiempina vuosina ongelmat ovat johtuneet palvelintarjoajista, mutta vuonna 2018 tehtyjen muutosten myötä syyn ei pitäisi olla sillä saralla. Liitto siis vaihtoi palvelintarjoajaa, omien sanojensa mukaan ”huolellisen kilpailutuksen jälkeen”.

Tiedotteessa huomioidaan myös tilasto -ja tulospalvelujärjestelmä. Tästä aiheesta kerrotaan lisäinfona, että se on yhteinen järjestelmä jääkiekon kanssa. Kirjoituksessa kerrotaan, että ongelmat eivät johtuneet palvelinjärjestelmästä, eivätkä tulospalvelusta, vaan salibandy.fi-sivustosta.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että salibandy.fi on käynyt ongelmia läpi tällä viikolla yhdessä palvelintarjoajiensa kanssa.

Salibandyliitto selittää ongelmia sillä, että heidän sivustonsa tekniikka on osittain vanhentunutta. Tekniikan asetuksissa ja optimoinneissa on ollut puutteita. Sivusto ei ole paikoin kestänyt kuormitusta varsinkaan syksyisin.

Pidemmän selvityksen näet täältä, mutta mukana on lupauksia antava kohta:

”Uskoaksemme kaikki olennaiset viat on nyt havaittu ja korjattu. Lisäksi tekniikkaa on optimoitu siten, että sivusto pystyy käsittelemään kävijämäärien vaihtelua ja kannattelemaan isojakin kävijäpiikkejä pitkäkestoisesti.”

Tiedotteen loppupuolelle kerrotaan, että sekä Salibandyliitto ja Salibandyliiga saavat uudet verkkosivut keväällä 2020. Samalla tilasto- ja tulospalvelun rajapinnat uudistetaan.

Tiedotteen aivan lopussa Salibandyliitto pahoitteli aiheutunutta harmia salibandykansalle.

Tiedotteessa ei kerrota miksi liiton tulospalvelusta on puuttunut viime aikoina merkittäviä tietoja edellisten kausien ajalta.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen