Viikon vieras

Viikon vieras: Jaakko, 34, on pelannut salibandya yli 20 vuotta: ”Pidän lajista yhä kovasti”

28.09.
2019
Viikon vieras

Pääkallo.fin ensimmäinen Viikon vieras on Jaakko Loikkanen. MTV 3:n uutisankkuri juontaa kanavalla myös maanantaisin klo 22.35 esitettävää Asian ytimessä -ohjelmaa.

Viikon vieras on Pääkallo.fin uusi juttuformaatti. Normaalin kilpa- ja huippu-urheilu-uutisoinnin vastapainoksi haastattelemme palstalla salibandyn harrastajia ihan nuorimmista laji-intoilijoista vanhimpiin ikäluokkiin.

Ensimmäinen vieras on Jaakko Loikkanen, 34, joka saattaa olla lukijoille tuttu ammattinsa kautta.

Missä pelaat salibandya?

– Aloitan kuudennen kauteni Otaniemen Jyllääjissä. Seura on insinööriopiskelijoiden perustama, mutta salibandyjengissämme ei enää juuri teekkaritaustaisia ole. Pystyn hyvin elämään tämän tosiasian kanssa. Pelaamme nelos- tai vitosdivisioonassa. En ikinä muista, kummassa.

Miksi pelaat salibandya?

– Junnuna vietin kaiken vapaa-aikani pihapeleissä, ja höntsyistä oli helppo lähteä kavereiden perässä salibandyhallille. Olen jatkanut pelaamista yli 20 vuotta, koska pidän lajista yhä kovasti ja toisaalta tässä iässä on turvallisempaa pelata säännöllisesti kuin käydä epäsäännöllisesti revähdyttämässä paikat.

Missä ja milloin aloitit salibandyn pelaamisen?

– Elettiin muistaakseni vuoden 1995 syksyä, kun menin ensimmäistä kertaa Ilveksen treeneihin Tampereen City-Pelikaaniin. Pelasin tosissani A-junioreihin asti kunnes totesin, ettei minulla ole paloa tavoitella pääsarjauraa ja siirryin aladivareihin.

Seuraatko salibandya omien peliesi ulkopuolella?

– Aiemmin seurasin enemmänkin, mutta nyt kun liigatasolla ei enää juuri ole omilta junnuvuosilta tuttuja tyyppejä, seuraaminen on vähentynyt. Katson pääasiassa ne pelit, jotka tulevat telkkarista, mutta tällä kaudella aion kyllä ryhdistäytyä ja raahata itseni katsomoon muutaman kerran.

Kuka on suosikkipelaajasi?

– Janne Lamminen.

– Jos perusteluja kaipaat, niin viihdyttävä, persoonallinen, omia vahvuuksiaan täysimääräisesti hyödyntäen huipulle noussut pelaaja. Ja vielä tamperelainen.

Maali vai syöttö?

– Kummatkin ovat olleet tiukassa. Mutta aina ammun mieluummin ohi kuin teen ruman maalin.

Säbä vai sähly?

– Ei väliä, kunhan vielä muutaman vuoden pystyisi jotain tämänkaltaista pallopeliä pelaamaan.

Viikon vieras voi olla kuka vain salibandya pelaava henkilö. Ala- tai yläikärajaa ei ole ja voit ilmiantaa meille sopivan ehdokkaan vihjeet@paakallo.fi kautta. Ikäraja on siis 0-99 sukupuoleen tai mihinkään muuhun seikkaan katsomatta.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen