Liigat

Kurinpitäjältä päätös – ei pelikieltoa Hankkiolle

05.10.
2019
Liigat

Kurinpitäjä ei määrännyt lisärangaistusta Jari Hankkiolle. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä ei määrännyt SPV:n Jari Hankkiolle lisäseuraamuksia tämän Happee-ottelussa saamasta ottelurangaistuksesta. Hankkio on näin normaalisti pelikelpoinen Peliveljien seuraavissakin otteluissa.

Erotuomarit olivat nostaneet Jari Hankkiolle punaisen kortin tämän huitaistua pelaajien välisen kontaktin jälkitilanteessa vastustajaa mailalla alavartaloon.

Kurinpitäjän arvion mukaan kiistatonta tapauksessa on, että Hankkio huitaisee mailallaan vastapelaajaa lantion seudulle. Näin meneteltyään Hankkio osoittaa teollaan piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä kohtaan ja syyllistyy pelisääntöjen mukaiseen rangaistuksen arvoiseen rikkeeseen. Videotallenteelta ei ole nähtävissä mailan osumakohtaa, joten tapauksen arviointi perustuu puolueettomien tahojen; erotuomarien ja otteluvalvojan raportteihin. Niissä todetaan, että Hankkion lyönnin osumakohta on ollut reiden yläosa. Tekoa voidaan pitää pelirangaistuksen arvoisena rikkeenä, mutta ei kuitenkaan niin vakavana, että se olisi osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan, kurinpitäjä perustelee.

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.