Liigat

Mika Kohonen rikkoi jälleen yhden rajapyykin – kasassa 1500 tehopistettä Suomessa ja Ruotsissa

17.10.
2019
Liigat

Mika Kohosen ura hakee vertaistaan monilla mittareilla. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän Happee pelasi sunnuntaina Tikkurilan Tiikereitä vastaan Vantaalla. Mika Kohonen, 42, syötti Happeen 5-1-maalin, ja iski samalla 1500 tehopisteensä Suomen ja Ruotsin liigat huomioiden.

Suomessa Kohonen on naulannut runkosarjassa tämä kausi laskettuna 367 tehopistettä (124+243) 206 ottelussa. Pudotuspeleissä Kohonen on esiintynyt 44 kertaa tehoin 29+51=80. Suomessa Kohonen on edustanut pääosin Happeeta, mutta pelasi myös yhden kauden SPV:ssä.

Suurimman osan urastaan Kohonen on pelannut Ruotsissa, jossa hän rikkoi historian ensimmäisenä pelaajana tuhannen tehopisteen rajan vuoden 2017 alussa. Balrogissa, Storvretassa ja Helsingborgissa Ruotsissa pelannut Kohonen iski Ruotsin vuosinaan yhteensä 1053 pistettä runkosarja ja pudotuspelit huomioiden.

Jos Kohosen pistesaldoon lisää vielä maajoukkueen, niin lukema nousee jo lähemmäksi toista tuhatta tehopistettä kokonaisuudessaan. Kohonen on pelannut yhteensä 194 maaottelua, ja iskenyt niissä 255 pistettä (86+159).

Kohonen on kaikkien aikojen salibandypelaaja ja nelinkertainen maailmanmestari. Maestro on valittu viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi. Kohosen tililtä löytyy kolme Ruotsin mestaruutta ja Champions Cupin voittoja.

Suomessa Kohonen ei ole koskaan voittanut mestaruutta. Hän on aloittanut meneillään olevan kauden vahvasti ja on iskenyt viidessä pelissä tehot 1+8, ja kasannut tehotilastoon lukeman +7. Kohonen on pelannut tällä kaudella hyökkäävämässä roolissa, ja alkuperäisellä pelipaikallaan sentterinä. Happee on liigan seitsemäntenä tällä hetkellä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kohosen vaimo Cecilia Twitterissä. Kansainvälinen salibandylehti Floorball Today uutisoi asiasta aiemmin tällä viikolla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen