Liigat

Moni lukija uskoi salibandyn nousevan suosituimmaksi sisäpalloilulajiksi vuoteen 2028 mennessä

07.10.
2019
Liigat

Onko salibandy Suomen suosituin tai tavoittavin sisäpalloilulaji vuoteen 2028 mennessä? Moni puolsi ajatusta, mutta toisaalta viime perjantain ÅIF-TPS (188 katsojaa) kertoi olennaisesti siitä, että töitä on vielä tehtävänä. Kuva: Juhani Järvenpää

Kysyimme viime viikolla Keskustelufoorumilla ”Onko salibandy Suomen suosituin sisäurheilulaji vuoteen 2028 mennessä?”. Kysymyksessä viitattiin Salibandyliigan strategiaan, jossa tavoitteena oli, että salibandy on Suomen tavoittavin sisäpalloilulaji vuonna 2028.

Vastausvaihtoehtoina olivat ”kyllä” ja ”ei”. Äänestäjistä 25 (75,8 %) uskoi, että näin tulee käymään. Ei-ääniä annettiin kahdeksan eli prosenttiluvuksi jäi 24,2 %.

Kysymyksen ongelmaksi muodostui kuitenkin termistö. ”Suosituin” ei ole yksinkertainen termi, eikä myöskään ”tavoittavin”, ja näistä kahdesta käytiin suhteessa melko paljon keskustelua. Mittareille toivottiin myös konkreettisia arvoja.

Nimimerkki Jonninmoinen friikki huomautti, että muihin lajeihin vertaaminen ei ole hyvä tie.

”Nyt olisi sika lopettaa nämä vertailut muihin lajeihin ja tehdä päätös keskittyä omaan tekemiseen.
Fokus ruohonjuuritasolle joka on ollut liiton sydän ja keuhkot jo reilun parin kymmenen vuoden ajan.
Seuratoiminta ja harrastajat mahdollistavat liiton olemassaolon joten taloudellinen panostus tulee olla suhteessa 90-10 välillä seurat/harrastajat vs liiga.”

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen