Liigat

Peter Kotilaisen jalka kipsissä: ”Pääsen takaisin pelille ehkä helmikuussa”

21.10.
2019
Liigat

Peter Kotilainen luuli heti tilanteessa, että hänen nilkkansa pyörähti. Totuus selvisi myöhemmin. Kuva: Esa Jokinen

Happeen ja Classicin välistä miesten liigaottelua oli viime perjantaina Jyväskylän monitoimitalolla pelattu noin 52 minuuttia, kun tapahtui kotijoukkueen kannalta jotakin perin ikävää: hyökkääjä Peter Kotilainen loukkaantui.

Happeen hyökkääjätähti Kotilainen lähti kiertoon ja laukoi kohti Classicin maalia. Vetonsa jälkeen hän ajautui kohti kaukaloa ja törmäsi laitaan. Tilanteessa ei ollut kontaktia vastustajaan eikä vauhti ollut kova, ja Kotilainen näyttikin jatkavan peliä laidasta noustuaan normaalisti, kunnes parin askeleen jälkeen hän vajosi kentän pintaan pidellen vasenta jalkaansa.

Kipu oli silminnähden viiltävä, mutta Kotilainen ontui omin jaloin vaihtoon ja pelasi vielä ottelun lopussa, kun Happee haki kavennusta ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Pelaajan liikkumisesta kyllä näki, että kaikki ei ole kohdallaan.

Peter Kotilainen kertoo, että hän luuli aluksi niin sanotusti nilkan pyörähtäneen. Ottelun aikana veressä oli vielä adrenaliinia siinä määrin, että hän pystyi olemaan mukana lopun 6 vs 5 -pelissä. Ottelun jälkeen selvisi kuitenkin, että jalka on lähdettävä kuvaamaan.

Siellä paljastui vasemmassa jalassa oleva jalkapöydän murtuma, minkä vuoksi Kotilaisella on nyt kipsi 6-8 viikon ajan.

– Kun kipsi saadaan pois, katsotaan, miten luutuminen on sujunut ja tarvitaanko vielä pientä leikkausta. Toipumisajan kannalta sillä ei pitäisi olla merkitystä.

Sen Kotilainen myöntää suoraan, että paluu kentille venyy pitkälle ensi vuoden puolelle.

– Näillä näkymin pääsen takaisin pelille ehkä helmikuussa. Vielä tämän kauden aikana olisi kuitenkin tarkoitus päästä kaukaloon, runkosarjan lopussa ja pudotuspeleissä.

Joukkueella parannettavaa

Loukkaantuminen tuo pientä takapakkia kauteen, jossa Kotilaisella toteutuu jo pikkupojasta asti elänyt unelma. Hän saa pelata ensimmäistä kertaa ammattilaisena, ja pystyy keskittymään vain ja ainoastaan salibandyyn, kun rinnalla ei ole muita töitä.

Kotilainen on ollut alkukaudella tutun tehokas, ja Classic-ottelussakin hän iski ennen loukkaantumisteen pisteet 2+2. Siinäkin mielessä loukkaantuminen tuli ikävään saumaan, mutta Kotilainen ei laita päätä pensaaseen.

– Ei tässä auta jäädä murehtimaan. Ensi vuosi on kuitenkin tärkeä vuosi, kun on MM-kotikisat, ja kaikki tehdään sen eteen, että silloin ollaan täydessä iskussa.

Hän on toipumisajankin joukkueen mukana ja treenaa sen, mitä jalan kanssa voi. Esimerkiksi keskivartalon lihaksille tilanne voi tietää erityistä kuntokuuria.

– Tulisin varmaan muuten hulluksi, jos ei tuonne hallille pääsisi jätkien kanssa. Aivan kaikkiin vierasotteluihin en kyllä varmaan jaksa lähteä mukaan.

Jos on nyt Kotilaisen jalka kipsissä, myös Happeen peli on alkukaudella ollut jonkinmoisessa kipsissä. Hirviteatterissa ei ole vielä nähty viiden tähden esityksiä, eikä välttämättä neljänkään.

Kotilainen myöntää, että koko joukkueella on parannettavaa.

– Eihän peli ole sujunut niin hyvin kuin olisi pitänyt, eivätkä pelaajat ole suoriutuneet 100-prosenttisesti. Syitä siihen on vaikea sanoa, ne ovat henkisen puolen juttuja. Toivotaan, että palaset loksahtavat pian paikalleen.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola