Ulkomaat

Ruotsin sarjanousijalla karmea parin päivän putki – kaksi tappiota maalierolla 7-35

27.10.
2019
Ulkomaat

Visbyllä on takanaan vaikeat pari viimeistä ottelua. Kuva: perwiklund.se

Viime keväänä Ruotsin Superliigaan noussut Visby IBK on tällä hetkellä sarjan viimeisellä sijalla. Joukkue on voittanut kaksi peliä, ja hävinnyt seitsemän ottelua maalieron ollessa 42-86.

Erittäin kehnoa maalieroa selittää varsinkin kaksi viimeistä ottelua. Joukkue hävisi torstaina Storvretalle vieraissa 15-3 ja lauantaina Falunille vieraissa lukemin 20-4. Molemmat joukkueet ovat dominoineet sarjaa tällä vuosikymmenellä.

Visby ei sinällään ole ollut sarjassa mikään ylivoimasen surkea joukkue. Se on kerännyt kuusi pistettä ja samassa pistemäärässä ovat myös Sirius, Höllviken ja Warberg. Kymmenentenä taulukossa oleva Linköping on kerännyt seitsemän pistettä. Sarjaa johtaa Falun, jolla on 25 pistettä, ja kakkosena majailee Storvreta, jonka saldo on kaksi pistettä laihempi.

Ruotsalaislehti Innebandymagazinet tarttui asiaan myös siltä kantilta, että pitäisikö sarjan joukkuemäärää tiputtaa. Nyt Superliigassa pelaa 14 joukkuetta, ja lehti kysyi Falun-luotsi Thomas Brotmanilta olisiko 12 joukkuetta sittenkin parempi nykytilanteessa.

– Joo, mietin, että sarjaa voisi ehkä olla hyvä supistaa hiukan. Derbyryhmät hiukan vääristävät tilannetta tänä vuonna. Mielestäni sarjaa voitaisiin hiukan supistaa ja tiukentaa. Se myös loisi enemmän painetta jokaista joukkuetta kohtaan, Brottman puntaroi.

Superliiga on jaettu kahteen derbylohkoon. Joukkueet kohtaavat toisensa normaalisti kaksinkertaisessa sarjassa. Sen lisäksi lohkojen sisällä pelataan ylimääräinen kierros, jonka myötä runkosarjan otteluita kertyy 32 joukkuetta kohden.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen