Maajoukkueet

Vahva avauserä johdatti Ruotsin voittoon Suomesta – 16-vuotiaalle Hämäläiselle maajoukkueuran avausmaali

19.10.
2019
Maajoukkueet

16-vuotias Suvi Hämäläinen (nro. 10) maalasi Ruotsin verkkoon. Kuva: Martin Flousek / Cesky Florbal

Suomen ja Ruotsin naisten salibandymaajoukkueet kohtasivat lauantai-iltana Prahan EFT-turnauksessa. Ruotsi vei voiton maalein 6-4.

Ratkaisevaksi muodostui varsinkin avauserä, jonka Ruotsi vei lukemin 6-2. Avauserässä Suomi vaihtoi maalivahtia, kun Tiltu Siltanen teki tilaa Krista Niemiselle kuudennen takaiskun jälkeen. Suomi toipui surkeasta alusta pikku hiljaa, ja sai pidettyä maalinsa puhtaana kaksi viimeistä erää osuen samalla molemmissa.

Ruotsin pistenikkarina hääräsi 2+1 iskenyt Ellen Rasmunssen. Suomalaisittain mielenkiintoisinta oli se, että vasta 16-vuotias Suvi Hämäläinen iski ensimmäisen maajoukkuemaalinsa Ruotsin verkkoon. Veera Kauppi onnistui kahden pisteen arvoisesti (1+1). Oona Kauppi sekä Jenna Saario latoivat loput suomalaisosumat.

Suomi pelaa turnauksen viimeisen ottelunsa sunnuntaina klo 15.30 Sveitsiä vastaan.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen