Vastaajien enemmistö pitää salibandya huippu-urheiluna – ”Suunta on oikea!”

Maajoukkueessa valmennus korostaa fyysisten ominaisuuksien merkitystä. Esimerkiksi Mikko Hautaniemi (keskellä) on kertonut laittaneensa elämäntapansa kuntoon, että pääsi mukaan MM-kisajoukkueeseen. Kuva: Salibandy.fi

Maajoukkueessa valmennus korostaa fyysisten ominaisuuksien merkitystä. Esimerkiksi Mikko Hautaniemi (keskellä) on kertonut laittaneensa elämäntapansa kuntoon, että pääsi mukaan MM-kisajoukkueeseen. Kuva: Salibandy.fi

Viime viikon kysymys keskustelufoorumillamme oli, ”Onko salibandy mielestäsi huippu-urheilua?”.

Vastaajien enemmistö pitää salibandya huippu-urheiluna. 39 vastaajasta 25 eli 64,1 % vastasi kysymykseen kyllä.

Ei-vaihtoehto sai 14 ääntä eli 35,9 % kaikista.


Kyselyn taustalla olivat muun muassa Temptation Islandissa mukana olevasta liigapelaajasta kummunnut Joel Siltasen pääkirjoitus sekä Mikael de Annan taannoinen Complex Floorball -teksti.

Viikon kysymyksen aihe kirvoitti keskustelua erilaisista näkökulmista.

Nimimerkki ”liiton faksi” muistutti, että ensin pitää määritellä, mitä tässä kontekstissa tarkoitetaan huippu-urheilulla:

”Mustavalkoisesti ajateltuna: jos kyse ammattilaisuudesta -> ei!
jos kyse harjoittelumääristä -> ei vielä mutta suunta on oikea!”

”Jonninmoiseksi friikiksi” itseään tituleeraava kirjoittaja puolestaan ei näe suurta eroa salibandyn ja muun urheilun välillä: ”Urheilua muiden urheilulajien joukossa ja jotkut yksilöt treenaavat varmasti ammattimaisesti ja harvat & valitut ovat ammattilaisia eli saavat niukan elannon siitä.”

Nimimerkki ”Säpäerkin” mielestä matkaa on vielä, mutta suunta on oikea: ”Salibandy on kehittymässä kohti huippu-urheilua. Etenkin junioripuolella se on jo huomattu ja 3 krt/viikko ei enää riitä. Minusta se vaatimus harjoittelunmäärästä, kehon huollosta ja ravinnosta kertoo, onko kyseessä huippu-urheilu. Eli matkalla sitä kohti ollaan, ehkä 5 vuoden päästä voi jo todeta sen olevan sitä…”