Viikon vieras

Viikon vieras: Tuomas, 14, on innokas salibandyn pelaaja ja seuraaja: ”Suomesta suosikkipelaajani on Aaro Astala”

06.10.
2019
Viikon vieras

Tuomas Vuorio oli elokuusa seuraamassa, kun Indians kohtasi Linköpingin Suomessa. Tuolloin hän pääsi myös yhteiskuvaan suosikkipelaajansa Matej Jendrisakin kanssa. Kuva: Mikko Vuorio

Pääkallo.fi:n Viikon vieraana on Tuomas Vuorio, 14. Tuomas ei ole pelkästään innokas salibandyn pelaaja, vaan myös seuraa salibandya tarkalla silmällä omien peliensä ulkopuolisella ajalla.

Missä pelaat salibandya?

– Pelaan tällä hetkellä Esport Oilersin -05 Akatemiassa. Siirryin keväällä Westend Indiansista Oilersiin.

Miksi pelaat salibandya?

– Salibandy on kiva laji. Siitä saa liikunnan iloa, ja on mukava käydä treeneissä sekä peleissä. Salibandyn kautta saa myös uusia kavereita.

Missä ja milloin aloitit salibandyn pelaamisen?

– Aloitin kaudella 2013-14 virallisessa joukkueessa, mutta kaudella 2011-12 menin ensimmäiseen Indiansin salibandykerhoon.

Seuraatko salibandya omien peliesi ulkopuolella?

– Seuraan ja paljon. Salibandyliigaa tulee katsottua käytännössä viikoittain paikan päällä. Seuraan eritoten Indiansin ja Oilersin pelejä paikan päällä. Salibandyliigaa seuraan toki myös television ja internetin kautta.

– Ruotsin liigaa seuraan tulospalvelun kautta ja katson maalikoosteita. Sveitsissä seuraan suomalaispelaajien Joonas Pylsyn, Tatu Väänäsen ja Krister Savosen otteita tulospalvelun sekä koosteiden avulla.

– MM-kisat ja Champions Cup ovat minulla myös tarkassa syynissä. Viime vuonna olin ensi kertaa MM-kisoissa paikan päällä ja osallistuin isän kanssa siihen Suomen viralliselle fanimatkalle. Se matkapaketti oli tosi kiva juttu.

– Menemme syyslomalla Latviaan isän kanssa ja sillä reissulla ajattelimme käydä katsomassa Latvian liigaa.

Maali vai syöttö?

– Molemmat käy, ja tavoitteena on tietysti ensisijaisesti auttaa joukkuetta. Olen kuitenkin hyökkääjä ja näen, että maalinteko on ykkösjuttu. Molemmat kuitenkin käy minulle.

Säbä vai sähly?

– Sählyä käytän enemmän. Sähly tai salibandy ovat minun käyttämiäni termejä.

Kuka on suosikkipelaajasi?

– Suomesta suosikkipelaajani on Aaro Astala. Hän on taitava ja dominoiva pelaaja, joka pystyy myös ratkomaan otteluita. Hän tekee myös paljon pisteitä.

– Maailmalta suosikkini on Tshekin tähtipelaaja Matej Jendrisak. Hän on viihdyttävä, urheilullinen ja taitava pelaaja. Näen, että hän on myös vahva taistelijaluonne. Tykkään seurata erityisesti hänen pelaamistaan.

Viikon vieras voi olla kuka vain salibandya pelaava henkilö. Ala- tai yläikärajaa ei ole ja voit ilmiantaa meille sopivan ehdokkaan vihjeet@paakallo.fi kautta. Ikäraja on siis 0-99 sukupuoleen tai mihinkään muuhun seikkaan katsomatta.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen