Liigat

Yle: Konkurssihakemus uhkasi Happeeta hetken – tilanne raukesi, kun verottaja sai maksunsa

08.10.
2019
Liigat

Salibandyliitto on pyytänyt Happeelta selvitystä tilanteesta. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskyläläisen liigaseura Happeen ympärillä riitti tiistaina käänteitä. Ensin selvisi, että verohallinto oli jättänyt maanantaina yhdistyksestä konkurssihakemuksen Keski-Suomen käräjäoikeudelle. Tiistain aikana tilanne muuttui kuitenkin siten, että verohallinto veti hakemuksensa pois.

Tilanteen käänteistä uutisoi ensimmäisenä Yle.

Syynä tilanteeseen oli Happeen puheenjohtajan Vesa Pölkin mukaan se, että seura oli maksanut verottajalle maksusuunnitelman mukaisen lyhennyksen muutaman päivän myöhässä. Kun verohallinto sai maksunsa, se myös peruutti konkurssihakemuksen.

Salibandyliitto ilmoitti tiistaina Twitter-tilillään, että Salibandyliiga ja Salibandyliitto ovat yhdessä toimittaneet tilanteesta Happeelle selvityspyynnön, johon vastausaikaa on kolme vuorokautta.

Happee on ollut syvissä vaikeuksissa useamman kerran ennenkin. Esimerkiksi Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen Urheiluseurojen sisäpiirissä -kirjassa (julkaistu 2017) kerrotaan talousongelmista, jotka tulivat ilmi keväällä 2016, kun Happee valmisteli fuusioita toisen jyväskyläläisen seuran Duxin kanssa:

– Happeen tilanne oli ollut täysin epänormaali, mutta siitä oli tullut seuralle ajan myötä normaali toimintatapa. Palkkojen veroja ja sivukuluja ei ollut maksettu muutamaan vuoteen. Tilinpäätöksetkin ovat olleet vuosia tekemättä, koska vuosittain oli jouduttu vaihtamaan tilitoimistoa näille auki olleiden maksujen vuoksi, Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen sanoi kirjassa.

Kirjan mukaan tuolloin seurassa pohdittiin jopa Happee ry:n ajamista konkurssiin ja miesten edustusjoukkueen toiminnan jatkamista kakkosdivisioonasta.

Korjaus 8.10. klo 20.55: Korjattu kirjailija Arto Kuuluvaisen nimi oikeaksi.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola