Maajoukkueet

Debyytissään maalannut Joona Rantala: ”Aamulla herätessä oli kutinaa ilmassa”

09.11.
2019
Maajoukkueet

Aamun kutina osoittautui maajoukkueuran avausmaaliksi. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi aloitti Euro Floorball Tourin voitolla Tshekistä. Nihkeän ensimmäisen erän jälkeen sinivalkoiset kokosivat rivejään ja nappasivat toisessa erässä johtoaseman, jota Tshekki ei saanut enää kurottua. Suomi vei ottelun voiton lukemin 3–2.

Yksi illan hahmoista oli maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Joona Rantala, joka onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa. Rantala tasoitti toisen erän alun osumalla pelin lukemiin 1–1.

– Aamulla herätessä oli kutinaa ilmassa. Jännitys näkyi myös ensimmäisessä erässä, jossa en osannut ja uskaltanut tuoda omia vahvuuksia peliin. Koko ajan parani, ja pikku hiljaa sain tuotua omia vahvuuksiani mukaan, Rantala arvioi tuoreeltaan.

Rantala muodosti Rasmus Kainulaisen (1+1) ja Justus Kainulaisen kanssa hyvän ketjun. Kentällisen täydensivät neljän vuoden tauon jälkeen maajoukkuepaidan päälleen pukenut Jyrki Holopainen sekä Otto Lehkosuo. Kentällinen teki kaksi maalia, päästi yhden, mutta oli selkeästi Suomen pirtein kokonaisuus. Suomen kolmannen maalin teki Valtteri Kainulainen.

– Ajattelemme pelistä aika samalla tavalla ja meillä on yhteisiä sopimuksia, Rantala tiivisti syitä kentällisen onnistumisen takana.

Rantalan alkukausi Nokian KrP:ssä on ollut vahvaa jatkumoa viime kaudelle. Yhdeksään otteluun on syntynyt 27 tehopistettä. 20-vuotias hyökkääjä osasi hieman odottaa, että edustuskutsu voisi tulla. Ainakaan se ei suuremmin yllättänyt.

– Totta kai sitä aina toivoo, enkä tiedä tuliko se yllätyksenä, mutta hyvältähän se tuntui, kun soitto tuli.

Vaikka alku oli Suomelta nihkeä, eikä joukkue parhaaseensa yltänyt, puolusti se hyvällä maltilla kolmannessa erässä johtoasemassa ja piti Tshekin pääosin sivussa vaarallisilta paikoilta. Pallon kanssa kypsästi pelannut Suomi sai pidettyä hallinnan itsellään.

– Se oli totta kai valmennuksen viesti. Jos johdetaan yhdellä maalilla, pitää pystyä pelaamaan pallolla, Rantala linjasi.

Lauantain Sveitsi-ottelun kokoonpanosta Rantalalla ei ollut vielä tietoa perjantain ottelun jälkeen. Krister Savosen pelikunto on arvoitus. Petteri Nykky totesi ennen ottelun alkua, että Savosella on pientä vammaa, mutta jos kyseessä olisivat MM-kisat, olisi puolustaja varmasti pelannut. Toinen kokoonpanon ulkopuolella ollut pelaaja oli Jani Kukkola.

Tuomo Reponen
Vapaa toimittaja, selostaja, Twitterissä @tuomoreponen.