Liigat

HäSa: Steelersin päävalmentajalla karkasi täysin käsistä – ”Toinen tuomareista oli pihalla kuin tamponin naru”

28.11.
2019
Liigat

Petri Kemppainen ei säästellyt sanojaan Steelers-TPS -pelin jälkeen. Kuva: Juhani Järvenpää

Hämeenlinnan Steelers isännöi keskiviikkona Turun Palloseuraa miesten Salibandyliigan ottelussa. Hämeen Sanomat raportoi ottelusta tuoreeltaan, ja Steelersin pääluotsin Petri Kemppaisen kommentit karkasivat otteluraportin mukaan täysin käsistä.

TPS vei vahvan kolmannen erän myötä voiton loppuluvuin 9-4. Parhaimmillaan Steelers nousi toisessa erässä 4-0-tappiolta maalin päähän. Oma joukkue sai ensin roppakaupalla alatyylistä sapiskaa.

– Ensimmäinen erä oli ihan kamalaa. Äijät pelkäsivät ja suoraan sanottuna v***tti katsoa omaa joukkuetta. Sanoin kopissa, etten ole nähnyt tällaista ämmälaumaa vuosiin, Kemppainen täräytti lehden mukaan.

Tuomaristo ei jäänyt myöskään ilman huomiota. TPS keräsi pelissä 18 rangaistusminuuttia (joista Janne Hoikkanen nappasi 14 samasta tilanteesta) ja Steelers kahdeksan.

– Toinen tuomareista oli pihalla kuin tamponin naru, ei Hämeenlinnan mies (Henri) Hakala vaan se toinen (Kimmo Koppinen). En tiedä mitä tapahtui ja mitä hänelle pitäisi sanoa, Steelers-luotsi tylytti.

Koko joukkue sai siis ripitystä ja tähtipelaaja Nico Jonaeson sai vielä erikseen oman osansa.

– Meidän kärkipelaajatkin olivat pihalla. Jonaesonkin toista peliä putkeen ihan kuutamolla ja haahuili missä sattuu. Ajattelimme ensin siihen Mäkisen (Jarno) paikalle, kun hän tuntuu siinä pakin paikalla muutenkin viihtyvän. Kokeilimme sitten samaa ketjua kuin viime pelissä, jotta olisimme saaneet hyökkäystehoja, mutta sekään ei toiminut, Kemppainen sanaili artikkelissa.

Salibandyliitosta vahvistettiin, että Steelersille on lähetetty tapauksesta lausuntopyyntö. Kurinpitoprosessi on siis laitettu liikkeelle. Kemppainen antoi suoraa palautetta tuomareille myös viime kaudella ErVi-voiton jälkeen.

Steelersin kausi on ollut synkkä. Joukkue on hävinnyt kauden avauspelin voiton jälkeen 11 ottelua peräjälkeen ja on viimeisenä Salibandyliigassa.

Huom. Hämeen Sanomien artikkeli on kokonaisuudessaan maksumuurin takana.

Päivitys 28.11. klo 14.41: Lisätty tieto lausuntopyynnöstä ja kurinpitoprosessin alkamisesta.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen