Divarit

Hyökkääjällä tajuton tahti kakkosdivarissa: kahden pelin tehot 7+15!

14.11.
2019
Divarit

Kiteen Pallo -90:n Tapio Niskanen on tällä hetkellä pitelemätön. Kuva: Niilo Hirvonen

Kiteen Pallo -90 on mättänyt hurjan määrän maaleja alkukaudella 2. divisioonan Savo-Karjalan lohkossa. Kuudessa ottelussa vastustajan verkko on soinut jo 85 kertaa. Eritoten kaksi viimeistä peliä ovat olleet melkoista maalijuhlaa, kun ensin KiPa-90 voitti FBI:n Iisalmessa 19-6 ja kotikentällään LeBa-96 Akatemian peräti 28-4.

Varsinkin yksi pelaaja on noussut esiin. Tapio Niskanen nettosi kahdessa peräkkäisessä ottelussa 11 pisteen saldon, kun hänen tehonsa FBI:ta vastaan olivat 1+10 ja LeBa-96 Akatemiaa vastaan 6+5.

Kaikkiaan Niskanen on alkukauden kuudessa ottelussa kerännyt 36 (12+24) tehopistettä. Tässä tilastossa kauaksi ei jää Eetu Lehtiniemi 32 (14+18) pinnallaan. KiPa-90:n pelaajat miehittävät lohkon pistepörssissä tällä hetkellä neljää kärkisijaa.

– Aiempina kausina on menty kapealla rosterilla, mutta nyt on saatu mukaan Lehtiniemen kaksoset (Eetu ja Juuso) sekä muutenkin leveyttä joukkueeseen. Kyllä se helpottaa, kun ei tarvitse koko ajan pelata kahdella kentällisellä, Niskanen kertoo.

Niskasen tehokkuus on tullut Savo-Karjalan kakkosdivarissa tutuksi. Hän on vienyt lohkon pistepörssin nimiinsä kolmena edellisenä vuonna. Viime kaudella saldo oli 47+43=75, sitä edellisellä 47+43=90 ja kaudella 2016-17 määräksi kirjattin 43+31=74.

Ainoa tahra Kiteen kaupungin vapaa-aikapäällikkönä työskentelevän miehen tilastohistoriassa on kausi 2015-16, kun pisteet 40+29=69 riittivät vasta lohkon pistepörssin kakkossijaan. Voitto jäi kahden pinnan päähän.

Urheilutausta 33-vuotiaalla Niskasella on vahvasti kaukalopallosta, jota hän pelasi SM-sarjassakin synnyinkaupungissaan Lieksassa. Hän aloitti salibandyn sarjapelaamisen vasta reilu parikymppisenä opiskellessaan Lahdessa. Sbandyssa hän pelasi yhden kauden (2009-10) Divariakin: 18 ottelussa 20 maalia ja 16 pistettä.

Hän myöntää, että viime kausien tehokkuus kakkosdivarissa on kerännyt huomiota myös ylemmillä tasoilla.

– Kyselyjä on tullut, mutta kun kotona on neljä pientä lasta, työ on vaativaa ja vielä opiskelen tässä samalla, niin tämä 2. divari kotipaikkakunnalla riittää. Mielessä on joskus käynyt, että olisihan se ollut mukava päästä kokeilemaan korkeammallakin, mutta tämän tien olen valinnut, Niskanen kertoo.

Aiempina kausina KiPa-90 on joutunut pääosin taistelemaan kakkosdivarissa säilymisestä, mutta nyt se johtaa Savo-Karjalan lohkoa. Joukkue on toistaiseksi voittanut otteluistaan viisi ja hävinnyt kerran jatkoajalla.

– Tavoite on playoff-paikka eli neljän parhaan joukkoon. Sen pidemmälle tätä ei ole mietitty. Antaa karavaanin kulkea ja katsotaan, mitä tapahtuu. Olemme menneet tähänkin asti vain kausi kerrallaan, Niskanen maalailee.

Jos on KiPalla kulkenut, keskiviikkona kiteeläisten riepoteltavaksi joutuneella LeBa-96 Akatemialla on ollut tyystin toisenlainen tarina. Kontiolahtelainen joukkue on hävinnyt toistaiseksi kaikki viisi otteluaan maalierolla 16-90.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola