Hyväntekeväisyyshuutokaupan tulos – 43-vuotias ex-salibandytähti palaa kaukaloon

Edellisen paluun Jihde teki jokunen vuosi takaperin Ruotsin vitosdivisioonaan. Kuva: Kuvakaappaus videosta

Edellisen paluun Jihde teki jokunen vuosi takaperin Ruotsin vitosdivisioonaan. Kuva: Kuvakaappaus videosta

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi viime viikon lopulla, että jo aikapäiviä sitten uransa lopettanut Niklas Jihde, 43, pelaa tällä kaudella yhden ottelun Ruotsin Superliigassa.

Kyse oli Diabetesgaalan huutokaupasta, jossa yhtenä huudettavana kohteena oli Jihden hankkiminen pelaamaan yhteen otteluun. Tähän tarjoukseen tarttui IBK Dalenin Urban Karlsson, ja Jihde nähdään joukkueen ottelussa tällä kaudella.

Jihdestä pulitettu hinta oli noin 11 000 kruunua.

– Vitsailin gaalan jälkeen, että toivottavasti SSL-joukkue voittaa tarjouskilvan, mutta se oli vain vitsailua. Luulin, että tämä oli taasen jonkun vitsailua, mutta olin hyvin yllättynyt, kun asia olikin näin, Jihde kommentoi lehdelle.

Vuoden Mika Kohosta vanhempaa Jihdeä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän lopetti aktiiviuransa kymmenisen vuotta sitten, ja on toiminut sittemmin muun muassa televisiotoimittajana Viasatilla.

Aftonbladetin uutinen