Ulkomaat

MTV: Kivekset kovilla – salibandypallo johti testikkelin poistoon

02.11.
2019
Ulkomaat

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandypallo tekee joskus ikävää jälkeä osuessaan arkaan paikkaan. Tämä koettiin Ruotsin kakkosdivisioonassa karulla tavalla.

24-vuotias Trosa Edanön Jesper Lindgren peitti laukausta ottelussa, ja hänen kiveksensä jouduttiin poistamaan ikävän osuman seurauksena. Asiasta kertoi ensin Aftonbladet, jota suomalainen MTV siteerasi sivuillaan.

– Makasin vain ja huusin. Viiden minuutin kuluttua kives oli kasvanut neljä kertaa suuremmaksi, Lindgren kertoi ruotsalaislehdelle.

Kives oli tosiaan vaurioitunut niin pahoin, että se jouduttiin lopulta poistamaan kokonaan. Artikkelin mukaan Lindgrenin mahdollisuus saada jälkikasvua heikkeni huomattavasti poiston myötä.

Tarina ei ollut kuitenkaan siinä, sillä samaa joukkuetta kohtasi samanlainen onnettomuus vain kolme päivää Lindgrenin leikkauksen jälkeen. Myös Rikard Söderströmille jouduttiin tekemään sama poisto-operaatio laukauksen peittoyrityksen seurauksena.

Vastaavanlaisia tilanteita on nähty lajihistoriassa aiemminkin, mutta ne ovat olleet erittäin harvinaisia, joten ruotsalaisjoukkuetta ja kaksikkoa kohtasi melkoinen epäonni. Lindgren kertoi, että aikoo jatkossa pelata munasuojuksilla.

Ruotsin Division 2 on maan neljänneksi korkein sarjataso.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen