Naisten liiga jäi MM-tauolle – SB-Pro selkeässä sarjajohdossa

FBC Loisto on vaikuuttanut NLB:ssä. Kuva: Juhani Järvenpää

FBC Loisto on vaikuuttanut NLB:ssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Naisten Salibandyliigassa pelattiin viikonloppuna viimeiset ottelut ennen MM-taukoa, joka käynnistyi sunnuntaina.

NLA:n ja koko sarjan kärjessä porskuttaa viime kevään mestari SB-Pro, joka on kerännyt vakuuttanut 31 pistettä 12 ottelussa. Kakkosena on PSS ja kolmantenä EräViikingit, joka kuitenkin tasapisteissä Kooveen kanssa. TPS on NLA:n toiseksi viimeisenä ja perää pitää Pelicans, joka on kerännyt toistaiseksi vain yhden pisteen.

NLA:n pörssikärki tulee EräViikingeistä. Taru Nordman on iskenyt tehopisteet 16+14 tähän mennessä. Kakkosena on Kooveen Tuulia Aho (14+12) ja kolmosena saman joukkueen Johanna Homi (14+11).

NLB:ssä kärkijoukkue on erottnut NLA:takin selkeämmin. FBC Loisto on kerännyt 37 pistettä, kun sijaa alempana olevalla O2-Jyväskylällä on 24 pistettä. Sarjan kolmantena oleva Pirkat on vain pisteen päässä O2:sta. Alapäässä Welhot on kerännyt 11 pistettä, ja pahnanpohjimmainen LoSB toistaiseksi nolla pistettä.

NLB:n pistepörssiä johtaa O2:n Johanna Väliaho, joka on naulannut tehot 21+15. Kakkosena on MM-kisoihinkin matkaava Pirkkain Suvi Hämäläinen (16+11). Pistepörssin kolmossijaa pitää hallussaan O2:n Veera-Maria Jalkanen (13+13).

Naisten liiga palaa NL:n osalta 20.12. ja NLB:n osalta 18.12. MM-kisat pelataan Sveitsissä 7.-15.12.

NLA:n tilastot
NLB:n tilastot