Ruotsi Suomen edellä Vantaalla – sinikeltaiset viihtyivät jäähypenkillä viimeisellä kympillä

Ruotsi juhli Suomen kustannuksella Vantaalla. Kuva: Juhani Järvenpää

Ruotsi juhli Suomen kustannuksella Vantaalla. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin U19-maajoukkueet mittelivät sunnuntaina salibandyn saralla Vantaan Energia Areenalla. Ruotsi vei kamppailusta pidemmän korren loppuluvuin 9-4.

Avauserää ja koko ottelua leimasi, että Ruotsi oli Suomea selkeästi edellä varsinkin pallollisessa pelissä. Pallollisia virheitä nähtiin sinivalkoisten toimesta huomattavasti enemmän. Kahden erän jälkeen lukemat olivat jo 4-0 ja enemmänkin olisi voinut heilua sinivalkoisten päässä, ellei Aki Karjalainen olisi esiintynyt vakuuttavasti Suomen maalilla.

Suomikin loi toki joitain hyviäkin paikkoja ensimmäisen 40 minuutin aikana, mutta maaleja ei nähty. Kolmoserän Ruotsi aloitti salamamaalilla, ja eteni viiden maalin johtoon. Suomi osui ensimmäisen kerran kolmoserässä hienon kuvion päätteeksi, jonka viimeisteli Aaro Kuusela ensimmäisellä U19-maalillaan. Suomen toisesta maalista vastasi Riku Hakanen. Ruotsi vastasi kuitenkin molempiin osumiin.

Ruotsin johtaessa 7-2 Jarmo Härmä otti maalivahdin pois, ja Suomi kokeili miesylivoimalla pelaamista lähes loppuun asti. Se tuotti tulosta melko nopeasti, kun Waltteri Vesterinen pääsi viimeistelemään kotijoukkueen kolmannen. Seitsemän minuuttia ennen loppua Ruotsin Mattias Lövenfors hölmöili itsensä suihkun puolelle ja Suomi sai viiden minuutin ylivoiman. Ulosajon lisäksi Ruotsi napsi vielä kolme viiden minuutin jäähyä lopussa, joten viimeisen kympin kokonaissaldoksi muodostui 31 minuuttia jäähyjä.

Ylivoimalla nähtiin Juho Revon maali, mutta Ruotsi pääsi iskemään vielä kaksi rysää tyhjiin, ja loppuluvuiksi kirjattiin 9-4. Summauksena todettakoon, että paremmasta joukkueesta ei jäänyt oikein missään vaiheessa epäselvyyttä. Suomen rohkeahko pelisuunnitelma näkyi myös tulostaululla.

Kolmen pisteen onnistujia pelissä olivat Suomen Vesterinen (1+2) Sekä Ruotsin Malte Lundmark (2+1) ja Liam Åström (2+1). Tehotilastojen ulkopuolelta Suomen onnistujiin voidaan lukea myös ykkössentteri Alpo Laitila, joka väläytteli yksilötaitoaan muutamia kertoja näyttävästi.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat