Maajoukkueet

Ruotsin vahva toinen erä ei shokeerannut – Suomi nousi turnausvoittoon

10.11.
2019
Maajoukkueet

Jonne Junkkarinen viimeisteli Suomen toisen maalin Ruotsin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin miesten salibandymaajoukkueet mittelivät EFT-turnauksen voitosta sunnuntai-iltana Vantaalla. Kolmannen erän nousu toi Suomelle vaiherikkaan ottelun voiton numeroin 6-5.

Avauserässä Suomi esiintyi vahvasti pallollisena. Nico Salo vei Suomen johtoon ruotsalaispelaajan harhasyötön avustuksella ja pari minuuttia myöhemmin Jonne Junkkarinen viimeisteli taidokkaasti sinivalkoisten toisen osuman. Syötön tarjoili Oskari Heikkilä. Avauserässä Suomi pystyi puolustamaan erinomaisesti pallollisesti, ja piti Ruotsin poissa hyviltä maalipaikoilta.

Toisessa erässä Ruotsi sai pelihuumoristaan kiinni. Länsinaapuri hallitsi pallollista peliä suvereenisti ja myllytti pitkiä hyökkäyksiä tehokkaasti ja laadukkaasti. Ensimmäisen kympin toisella vitosella Jonas Svahn, Alexander Rudd ja Oskar Hovlund osuivat alle neljässä minuutissa, ja Ruotsi pääsi johtoasemaan ottelussa. Neljäs osuma syntyi erän viimeisillä minuuteilla, kun sinikeltaiset sahasivat lähes koko kentän läpi, ja Kim Nilsson viimeisteli maalin takatolpalta 4-2.

Suomen pallollinen peli ei lähtenyt toimimaan, ja puolustuspäässä kotijoukkue oli alati jäljessä. Ruotsin esitys oli lähes hurmoksellinen toisessa erässä, ja vastaavia kaksikymppisiä ei ole juuri nähty maajoukkuetasolla viime vuosina.

Erän loppuun osui vielä kärhämä, jossa ruotsalaisten Robin Nilsberth sai jäähyn. Jälkipelissä Eemeli Salin hankki itselleen yhtä pitkän kakun.

Kolmannen erän alku oli Suomelta todella sähäkkä. Sami Johansson karkasi suoraan aloituksesta laukomaan kavennuksen, kun Energia-areenan kello ehti raksuttaa vaivaiset neljä sekuntia. Pallo painui aivan vasempaan yläkulmaan.

Tasoitustakaan ei tarvinnut odottaa kuin kolme minuuttia. Kesken ottelun pelaavaan kokoonpanoon noussut Joona Rantala laukoi oikealta laidalta ja yllätti Ruotsi-vahti Jonathan Edlingin hieman helpon näköisesti etukulmasta.

Muutama minuutti myöhemmin isännät siirtyivät 5-4-johtoon, kun Salo purjehti keskelle ja laukoi pallon toistamiseen Ruotsin verkkoon. Erän puolivälissä Kim Nilsson tasoitti pelin rangaistuslaukauksella.

Noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Lauri Stenfors nousi ratkaisijaksi ja iski vaiherikkaan ottelun voittomaalin Suomelle.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola