Sveitsin liiton edustajan reaktio MM-mainoksen kritiikkiin: ”Suomalaiset selittävät maailmaa muille”

Naisten tämän MM-kisojen mainoskuva on herättänyt paljon keskustelua. Kuva: IFF/kisojen järjestäjä

Naisten tämän MM-kisojen mainoskuva on herättänyt paljon keskustelua. Kuva: IFF/kisojen järjestäjä

Salibandyn naisten MM-kisojen mainos on herättänyt ihmetystä, ärsytystä, huvitusta, ja oikeastaan kaikenlaisia negatiivisia reaktioita Suomessa. Sveitsin Neuchatelissa 7.-15.12. pelattavien kisojen mainos ehti olla vuoden julki ennen kuin se nousi tällä viikolla pinnalle.

Asian esille nostanut salibandyentuasti ja farkkushortsibodari Toni Lötjönen sai myöhemmin palautetta ihan Sveitsin Salibandyliiton taholta. Viestissä kiiteltiin sarkastisesti, että suomalaiset kertovat muulle maailmalle miten maailma makaa.

Viestittäjän mukaan suomalaiset ovat aiemminkin osanneet kertoa muulle maailmalle miten asioiden tulisi olla, mutta valitettavasti tilanne on mennyt vain pahempaan suuntaan, kun Suomi on voittanut maailmanmestaruuksia miesten puolella. Viestiä oli ryyditetty hymiöin.

Lötjönen kertoi, että alkuperäinen twiitti aiheeseen liittyen on tavoittanut Twitterissä jo yli 50 000 käyttäjää. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan mainos on herättänyt kritiikkiä myös Sveitsissä.

IFF:n pääsihteerin John ”Pi” Liljelundin tiistaisista twiiteistä sai myös kuvan, että sveitsiläiset eivät olleet kovin vastaanottavaisia mainoksen muuttamisen suhteen. Liljelundin mukaan aiemmat mainoskyhäelmät olivat jopa julkaistua huonompia. Hän kertoi myös, että lopullinen ratkaisu oli kompromissi, sillä paikalliset järjestäjät halusivat sen olevan juuri tuollainen, vaikka IFF yritti vaikuttaa asiaan.

Liljelund itse kertoi, että ei ollut henkilökohtaisesti tyytyväinen tuotokseen. Hän kommentoi asiaa myös Helsingin Sanomille ja Iltalehdelle.

Aiheeseen liittyvää Twitter-keskustelua: