Maajoukkueet

U19-pojille selvänumeroinen voitto Sveitsistä – Silvoselle ja Vesteriselle hattutemput

09.11.
2019
Maajoukkueet

Suomen poikien U19-maajoukkue jatkoi voitokkaita otteita Tampereella. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen U19-maajoukkue voitti myös toisen ottelunsa neljän maan EFT-turnauksessa, kun Sveitsi kaatui Tampere Areenalla maalein 8-2. Sunnuntaina Suomi saa Vantaalla vastaansa Ruotsin.

Vielä avauserässä puolustus oli hyökkäystä vahvempi, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut läpäisemään toisen mailaviidakkoa kuin satunnaisesti. Maalinteossa onnistui lopulta Jesper Silvonen, jonka matala laukaus yllätti Sveitsin maalivahti Mateo Fiechterin.

Toisen erän alkuun Silvonen kasvatti eron kahteen maaliin, mutta kunnolla hanat aukesivat vasta toisen erän lopulla. Waltteri Vesterinen sipaisi ensimmäisen maaottelumaalinsa, ja vain 21 sekuntia myöhemmin oli Joakim Lundin vuoro. Maalinteon kanssa turnauksessa tuskaillut joukkueen nimekkäin hyökkääjä laukoi pallon verkkoon, kiskaisi kuvaannollisen apinan selästään ja talloi sen näyttävästi Tampere Areenan lattiaan. Perään nosti vielä Vesterinen jo toisen maalinsa.

Silminnähden rentoutta peliinsä löytänyt Joakim Lund teki päätösjakson alkuun lukemiksi jo 6-0, mutta perään katkesi eilen Tshekin 7-0 kaataneen Suomen 102 minuuttia ja kuusi sekuntia kestänyt viikonlopun takaiskuton putki. Sveitsi kavensi melkein suoraan aloituksesta ja uusi temppunsa kuusi minuuttia myöhemmin herkistäen Suomen aikalisään. Siihen haparointi päättyikin, ja viimeisellä kympillä pääsivät sekä Jesper Silvonen että Waltteri Vesterinen sinetöimään hattutemppunsa ylivoimaosumilla.

Salibandya, Tampere

U19-poikien EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 8-2 (1-0, 4-0, 3-2)

1. erä: 17.15 Jesper Silvonen (Topias Simonen) 1-0.
2. erä: 21.07 Silvonen (Tatu Havula) 2-0, 36.34 Waltteri Vesterinen (Havula) 3-0, 36.55 Joakim Lund (Aarne Rissanen) 4-0, 37.34 Vesterinen (Jere Koistinen) 5-0.
3. erä: 41.59 Lund (Rissanen) 6-0, 42.06 Niklas Graf 6-1, 48.44 Timon Merz (Pablo Mariotti) 6-2, 52.22 Silvonen (Oliver Sillanpää) 7-2 yv, Vesterinen (Alpo Laitila) 8-2 yv.

Torjunnat:
Markus Talvitie Suomi 1+3+4=8,
Mateo Fiechter Sveitsi 3+10+13=26.

Jäähyt: Suomi 0 min, Sveitsi 2×2 min.

Erotuomarit: David Geiser ja Henrik Nilsson, Ruotsi.

Yleisöä: 683.

Suomen parhaana palkittiin Jesper Silvonen.

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi