Maajoukkueet

Vahva toinen erä johdatti Suomen voittoon – Rantala avasi maalihanansa maajoukkueessa

08.11.
2019
Maajoukkueet

Joona Rantala pääsi tuulettamaan maajoukkueuransa avausmaalia Hämeenlinnassa. Kuva: © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Suomen ja Tshekin miesten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan perjantai-iltana Hämeenlinnassa. Suomi oli Tshekkiä parempi maalein 3-2.

Tshekki aloitti pelin hyvin, ja hallitsi pallollista peliä melko selkeästikin avauserässä. Jan Sebesta laukoi maskin takaa vieraat johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Avauserässä ei lisämaaleja syntynyt, ja Suomi esiintyi verrattaen vaisusti.

Toiseen erään Suomi nosti prässitasoaan ja aloitti vahvasti. Joona Rantala iski aikuisten maajoukkueuran avausmaalinsa Rasmus Kainulaisen syötöstä. Ajassa 23.31 Valtteri Kainulainen maalasi sinivalkoiset johtoon Lauri Stenforsin syötöstä.

Sekunti ennen ottelun puoliväliä Tshekki sahasi Suomen solmuun nopealla vastaiskulla puolesta kentästä. Mikulas Krbec viimeisteli taidokkaasti tasoitusosuman. Erän loppua kohden Suomi painoi edelleen päälle. Viimeisellä minuutilla kotijoukkue sahasi komean maalin, jossa Otto Lehkosuo tarjoili Rasmus Kainulaiselle avopaikan, joka ei maalin edustalta erehtynyt. Toinen erä oli pitkälti Suomen kontrollissa, ja Tshekki ei päässyt toisella kaksikymppisellä juurikaan maalipaikoille.

Kolmannen erän Suomi aloitti vahvalla pallonhallinnalla, mutta Tshekki pääsi pikku hiljaa mukaan peliin. Kolmoserä oli ottelun varovaisinta antia, ja Suomi puolusti hyvin pallollisesti. Loppua kohden Tshekki haki maalia rohkeammin, ja viimeisillä minuuteilla Suomella oli hyviä maalipaikkoja vastahyökkäysten kautta. Vieraiden tasoituskaan ei ollut lopulta kaukana, mutta Suomi vei ottelusta niukkamaalisen voiton.

Ottelusta voi nostaa esiin varsinkin Suomen kakkosviisikon, jossa Kainulaiset (Justus ja Rasmus), Rantala, Lehkosuo ja Jyrki Holopainen esittivät hyviä otteita hyökkäyspäässä. Toisaalta omassa kenttäpäädyssä oli ajoittaisia vaikeuksia. Maalivahti Santtu Strandberg ansaitsee myös maininnan varmoista otteistaan.

Suomi jatkaa turnausta lauantaina, jolloin se kohtaa Sveitsin klo 16 alkaen.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen