Viikon kyselyssä kartoitettiin optimaalista joukkuemäärää – selkeää suosikkia ei löytynyt

12 ja 14 joukkuetta olivat suosituimmat vaihtoehdot liigan joukkuemääräksi. Kuva: Esa Takalo

12 ja 14 joukkuetta olivat suosituimmat vaihtoehdot liigan joukkuemääräksi. Kuva: Esa Takalo

Kysyimme viime viikolla viikon kysymyksenä, että montako joukkuetta miesten Salibandyliigassa pitäisi olla. Vastausvaihtoehtoja oli viisi ja ne kaikki keräsivät ääniä tahoillaan.

Otantana 87 äänestäjää ei ole suuri määrä, mutta avasi toisaalta hyvin kysymyksen problematiikkaa. Nykyinen 14 joukkueen määrä keräsi 34 ääntä ja samaan lukemaan pääsi 12 joukkueen sarja. Molemmat näistä keräsivät yhteensä 39,1 % äänistä.

Kymmenen joukkueen sarjaan kannatti yhdeksän henkilöä, eli prosentuaalisesti 10,3 %:a. Naisten liigassa käytössä oleva A+B-järjestelmä, jossa mukana on 8+8 joukkuetta sai kahdeksan ääntä eli 9,2 %:a. Yhtenä vaihtoehtona oli vielä ihan vain kahdeksan joukkueen sarja, jota äänesti kaksi henkilöä (2,3 %).

Keskusteluakin syntyi:

”12 joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kuuden joukkueen kaksinkertainen ylä- ja alasarja. Yläsarjassa top-6 joukkueille 10 laadukasta lisäpeliä ja alasarjassa ratkotaan kaksi viimeistä pudotuspelijoukkuetta, kaksi kesälomalle lähtevää, liigakarsija ja putoaja. Runkosarjassa siis 32 peliä. Kausi alkaisi syyskuun alkupuolella ja pleijarit maaliskuun puolessa välin”, Jukkisb kommentoi sarjajärjestelmää.

”12, kaksinkertainen sarja playoffeilla.
Mielellään pelit viikonlopuille/loppuviikolle jotta joka pelissä olisi panosta ja mahdollista yleisöä. Viimeinen putoaa, toka vika karsii. Ei riitä laadukasta tekemistä nykymäärälle joukkueita ja pelit on yhdentekeviä marraskuussa mikä näkyy tasossa”, Mansikkapohkeessa asetteli sanansa.

Lisää kommentteja näet täältä.