Viikon kysymyksen vastaukset – Suomi on Ruotsin edellä miesten salibandyssa

Suomea pidettiin kyselyssä maailman parhaana. Kuva: perwiklund.se

Kysyimme viime viikolla, että onko ”Suomi maailman paras salibandymaa miesten puolella?”. Vastausten perusteella Suomi on miesten ykkösmaa tällä hetkellä.

Gallupiin tuli yhteensä 42 vastausta, joista 25 (59,5%) oli sitä mieltä, että Suomi on tällä hetkellä miesten ykkönen. Loput 17 (40,5 %) eivät olleet vakuuttuneita asiasta.

Jonninmoinen Friikki oli asiasta tätä mieltä:

”Eiköhän rakas länsinaapurimme edelleen ole paras. Yhden finaalipelin viemme mutta finaalisarjan veisi Ruotsi neljä kertaa viidestä. Kaikki kunnia Suomelle että ero on kaventunut vuosien saatossa.”

Lännenhitain kommentoi asiaa myös:

”Itse näen kysymyksen isompana kuin maailmanmestaruus. Suomen kärki varmasti on Ruotsin tasolla, ehkä jopa edellä, mutta kun katsotaan kärjen taakse syvyyttä, menee Ruotsi edelle. Eli keskiverto ruotsalaispelaaja on parempi kuin keskiverto suomalaispelaaja, ja siksi Ruotsi on paras salibandymaa. Jos katsotaan parasta maajoukkuetta, on Suomi toki hallitseva maailmanmestari ja siten paras. Mutta paras salibandymaa, on mielestäni isompi kysymys kuin maajoukkue.”

Junnukoutsi oli erittäin vakuuttunut Ruotsin paremmuudesta:

”Kuten ylempänä sanottu, Ruotsi veisi finaalisarjan satavarmasti. Ruotsin liigan taso paljon kovempi. Paljon enemmän huippuyksilöitä. Ruotsi on paras salibandymaa.”