Maajoukkueet

Homi sai maalihanat auki MM-tasolla: ”Jonkinlainen apina lähti olkapäiltä näiden myötä”

10.12.
2019
Maajoukkueet

Johanna Homi iski MM-uransa avausmaalit maanantaina. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Suomen ja Saksan välisestä alkusarjan päätöspelistä ei muodostunut Neuchatelin salibandyn MM-kisojen klassikko-ottelua. Suomi oli koko ajan niskan päällä ja voitti pelin luvuin 17-0.

Suomi sai pitää palloa mielin määrin ja Saksa yritti pistää kampoihin matalalla kyykkineellä puolustuspelillä. Vaikka itse peli ei sinällään ollut erityisen laadukas niin Suomen kannalta positiivista oli ainakin se, että useampi pelaaja sai onnistumisia kamppailussa.

Yksi heistä oli Kooveeta edustava Johanna Homi, joka iski MM-uransa avausmaalit osuen kahdesti. Homi vastaili Pääkallo.fi:n kyselyihin pikaviestisovellus Whatsappin kautta.

Syvällä omalla alueellaan kyykkinyt Saksa ei oikein pystynyt vastaamaan Suomen peliin mitenkään. Minkälainen kuva ottelusta jäi pelaajalle?

– Pallonhallinta oli selkeästi meillä ja pitkillä syöttöketjuilla saatiin tiivistä nippua liikuteltua, jolloin paikkoja syntyi joka vaihtoon. Pystyttiin tosi hyvin toteuttaan tämän päivän teemoja, joten oli onnistunut peli koko joukkueelta, Homi arvioi

Suomi kaatoi alkusarjassa Puolan ja Saksan selkein lukemin. Sveitsi-peli oli kuitenkin notkahdus ja emäntämaa vei voiton luvuin 7-4.

– Tavoitteena oli tietenkin voittaa kolme peliä, joten eihän se odotusten mukaan mennyt. Toisaalta, jos joku peli pitää tässä turnauksessa hävitä, alkusarjassa on sille vielä sijaa. Kahdessa pelissä pystyttiin tekemään suuri määrä maaleja ja se luo itseluottamusta koko jengille, Homi vakuutti.

Homin oli alkusarjassa Suomen avauskokoonpanossa Puolaa ja Saksaa vastaan.

– On ollut hienoa pukea Suomi-paita päälle ja päästä pelaamaan. Pelien vauhti on ollut tiedossa ja vauhdikkaampia sekä kovempia pelejä on vielä tulossa.

Kooveessa Homi on profiloitunut joukkueelleen tärkeänä pistenikkarina ja maalintekijänä. Ketsuppipullon avaus tulikin sopivaan saumaan.

– Totta kai maalit oli tärkeitä ja jonkinlainen apina lähti olkapäiltä näiden myötä. Onnistumiset rentouttaa omaa peliä ja luo nälkää tehdä lisää maaleja, laituri kertoi.

Kyseessä on ensimmäinen MM-reissusi ylipäänsä. Minkälainen kokemus se on ollut?

– On ollut mahtavaa olla juuri tämän joukkueen matkassa ja reissu on kokemuksena varmasti unohtumaton. Joukkue on täynnä hienoja ihmisiä ja oon saanut nauttia jokaisesta hetkestä.

Suomi on mitä todennäköisimmin lohkokakkonen Sveitsin jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että kisat jatkuvat parin päivän päästä torstaina puolivälierien merkeissä. Suomi saa siis viettää kaksi välipäivää ennen kuin kisaurakka jatkuu ratkaisupelien suhteen.

– Huomenna suunnataan ajatukset pois peleistä ja rentoudutaan joukkueen kanssa kaupunkivierailun sekä yhteisen iltaohjelman parissa. Keskiviikkona treenataan ja siirretään katseet kohti puolivälieriä, Homi avasi välipäivien suunnitelmia.

Puolivälierävastus ei ole vielä selvillä. Onko jotain toivetta vastustajan suhteen?

– Ei ole toiveita, kaikki käy. Ihan sama mikä maa vastaan tulee, on pelit tästä eteenpäin voitettava.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen