Divarit

Idän ihme tulee salibandyyn – Lappeenrannan uusi seura on SaiPa

04.12.
2019
Divarit

NST:n logo poistuu salibandykentiltä tämän kauden jälkeen. Kuva: Jarmo Koskela

”SaiPa SaiPa, tää on SaiPa, yksi idän ihmeistä.”

Lappeenrantalaisseuran tunnusbiisi voi jatkossa soida jäähallin lisäksi myös urheilutalossa ja muissa kaupungin sisäpalloilupyhätöissä.

Kun Lappeenrannan salibandyseurat NST ja Pontuksen Nouseva Voima pistävät hynttyyt yhteen, mukaan kimppaan tulee myös kaupungin tunnetuin urheilubrändi ja jatkossa koko konklaavi pelaa SaiPa-nimen alla.

Uusi perustettava seura on nimeltään SaiPa Salibandy. Nimi julkistettiin keskiviikkona Lappeenrannassa.

NST:n ja PoNoVon yhdistymistä valmistelevan ohjausryhmän pöydällä oli esillä noin kymmenen erilaista vaihtoehtoa uuden seuran nimeksi ja brändiksi. Niiden joukosta yhteistyö SaiPan kanssa nousi ehdottomaksi keihäänkärjeksi.

-Yhteistyö on ollut koko tämän projektin yksi pääteema ja tämä yli lajirajojen tapahtuva yhteistyö sopii uuden seuran arvomaailmaan erinomaisesti. Olen todella iloinen, että saimme toimijoiden välille yhteisymmärryksen siitä, miten voimme olla yhdessä vieläkin enemmän, NST:n Ville Kuusela sanoi tiedotteessa.

Hän toimi yhdistymisprojektin ohjausryhmän puheenjohtajana.

– NST ja PoNoVo saavat näin hienon uuden kodin, jossa voimme jatkaa työtä ja viedä salibandyä taas eteenpäin Etelä-Karjalan alueella. Toivon, että uusi seura koetaan meidän alueen yhteisenä juttuna jatkossa entistä vahvemmin. Saimaan Pallohan sopii nimenä mitä parhaiten salibandyn brändiksi, Kuusela iloitsi.

PoNoVon puheenjohtajan Kimmo Hannisen mukaan nyt saatu ratkaisu oli kaikin puolin paras.

– SaiPa-brändin tuntevat Etelä-Karjalassa ja muualla Suomessa varmasti kaikki – varsinkin palloilulajeja seuraavat. Kehitämme yhdessä SaiPan kanssa varmasti paljon uusia yhteistyötapoja ja malleja matkan varrella jo suunniteltujen lisäksi, varsinkin nyt kun pääsemme aloittamaan työstämisen täydellä teholla. Yhteisestä matkasta on varmasti hyötyä molemmille osapuolille, Hanninen visioi tiedotteessa.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen toivottaa salibandyn tuomat yli 800 uutta jäsentä tervetulleeksi uuden logon alle.

– Olemme todella iloisia ylpeästi keltamustan SaiPa-perheen merkittävästä kasvusta jatkuvasti suosiotaan nostavalla lajilla. Näemme yhteistyössä paljon lajirajoja ylittäviä mahdollisuuksia ja synergiaetuja. SaiPa palaa taas monilajiseuraksi, jota olimme myös historiamme alussa, Markkanen toteaa tiedotteen mukaan.

Lappeenrannan korkeinta tasoa salibandyssa edustavat tällä hetkellä NST:n edustusjoukkueet, jotka pelaavat miesten Divarissa ja naisten Salibandyliigan NLB:ssä. PoNoVolla on kaksi joukkuetta miesten 2. divisioonassa sekä yksi naisten 2. divisioonassa.

Lisäksi molemmilla seuroilla on juniorijoukkueita. PoNoVolla on rekisteröityneitä pelaajia ja harrastajia noin 430 ja NST:llä 410.

NST on perustettu vuonna 1994 ja PoNoVo 1996. SaiPan syntysanat lausuttiin 1948.

Jutun alussa viitatun SaiPa-laulun kertosäkeen jatkoa on nyt ehkä ruuvattava uuteen uskoon, se kun kuuluu: ”Tää on SaiPa, hurja joukko kiekkopiireistä!” Se ei liene ongelma, sillä alkuperäisversion jälkeen biisi on levytetty jo nyt uusiksi ainakin kolmeen kertaan.

SaiPa-tuotenimen ja -brändin markkinoinnillinen käyttöoikeus on Liiga-SaiPa Oy:llä, mutta uusi salibandyseura saa luvan käyttää nimessään SaiPa-liitettä sekä SaiPan Sputnik-logoa.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola