Maajoukkueet

Joukkueen reppuselkään ottanut Oona Kauppi: ”Eivät kokoonpanomuutokset hirveästi omaan tekemiseen vaikuta”

12.12.
2019
Maajoukkueet

Oona Kauppi osui viidesti Slovakian verkkoon. Kuva: Ville Vuorinen/Salibandy.fi

Viisi maalia tehnyt Oona Kauppi oli isossa roolissa, kun Suomi voitti Slovakian MM-kisojen puolivälierässä 8-6. Maalien myötä hän nousi koko kisojen pistepörssin kärkeen.

Suomi joutui puolivälierässä paljon odotettua kovemmalle. Slovakia shokeerasi heti alussa tekemällä kaksi maalia vain reilussa minuutissa. Suomi kuittasi tilanteen kuitenkin nopeasti, ja Oona Kauppi iski hattutempun täyteen jo ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

– Alku ei ollut meiltä hyvä ja vastustaja oli koko pelin ajan vaarallinen vastahyökkäyksissä. Viimeisessä erässä vaihdettiin hyvin pallolla ja pelattiin muutenkin hyvin johtoasemassa. Silti vaikka tuloksellisesti peli oli tiukka, niin hyvin saatiin käännettyä peli parempaan suuntaan, Oona Kauppi viestitti Pääkallo.fi:lle Whatsappin välityksellä.

Hänen mukaansa Slovakia ei yllättänyt.

– Oli aika odotetunlainen. Tiedettiin, että heidän ykköskenttä on vaarallinen. Alussa ei kenttätasapaino ollut kunnossa ja Slovakia käytti paikkansa tehokkaasti.

Oonan kaksoissisko Veera Kauppi puuttui Suomen kokoonpanosta ja ykköskenttä meni uusiksi. Oona Kauppi aloitti samassa ketjussa Alisa Pölläsen ja Meri-Helmi Höynälän kanssa, mutta koostumukset elivät ottelun aikanakin.

– Eivät kokoonpanomuutokset hirveästi omaan tekemiseen vaikuta, vaikka toki tutun ketjun kanssa ei tarvitse käydä yhtä paljon perusasioita läpi. Mutta kyllä kaikki tietävät, miten tässä joukkueessa pelataan. Harjoituksissa vähän pelaajat ovat ketjuissa vaihdelleet, mutta ei mitään suuria muutoksia.

Slovakia-ottelun viisi osumaa nostivat Oona Kaupin tässä vaiheessa kisojen maali- ja pistepörssin kärkeen. Pistepörssin kärjen hän jakaa tällä hetkellä 16 pinnalla yhdessä Veera Kaupin kanssa.

Oona Kaupin mukaan tilastoja ei tule tuijoteltua kesken kisojen.

– Ei todellakaan tule seurattua. Joukkue on tärkein ja haluan vaan auttaa joukkuetta.

Apuja joukkue kaipaa taas lauantaina, jolloin Neuchatelissa on edessä MM-välierä. Kaikella todennäköisyydellä vastaan tulee hallitseva maailmanmestari Ruotsi, joka pelaa oman puolivälierän Saksaa vastaan perjantaina. Saksan pitäisi olla ruotsalaisille vain suupala.

Millaisena Ruotsin liigan IKSU:ssa pelaava Oona Kauppi näkee Suomen mahdollisuudet lauantaina?

– Yhdessä pelissä meillä on mahdollisuudet voittaa Ruotsi, mutta meidän tulee pelata pallollisesti ja pallottomasti huolellisesti. Jos Ruotsi karvaa korkealta, on ratkaisevaa, miten me päästään paineen alta. Varmasti myös henkipuolen asiat nousevat ratkaisevaan rooliin – sekä pelin aloitus.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola